Poliția Română a destructurat cel mai mare grup infracțional de droguri din Capitală

Pe data de 27 ianuarie, șase români și doi albanezi au fost trimiși în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic internațional de droguri de mare risc, trafic intern de droguri de mare risc, punerea în circulaţie de valori falsificate sau dobândirea de instrumente de plată fără numerar falsificate și spălare de bani.

Author: Alexandra Bercea duminică 05 februarie 2023 , 19:24

Poliția Română a destructurat cel mai mare grup infracțional de droguri din Capitală

Poliția Română a destructurat cel mai mare grup infracțional de droguri din Capitală

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Prin rechizitoriul din data de 27.01.2023,

a fost dispusă trimiterea în judecată a 8 persoane (6 cetățeni români și 2 cetățeni albanezi, dintre care 3 în stare de arest preventiv, 3 sub control judiciar și 2 în stare de libertate) pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic internațional de droguri de mare risc, trafic intern de droguri de mare risc, punerea în circulaţie de valori falsificate sau dobândirea de instrumente de plată fără numerar falsificate și spălare de bani, scrie Mediafax.

Drogurile de mare risc erau preluate din afara țării

În mai 2021, un albanez ar fi iniţiat constituirea unui grup infracțional organizat, în scopul comiterii infracțiunilor de trafic internațional de cocaină şi heroină

, cu scopul introducerii şi introducerea drogurilor de mare risc pe teritoriul României.

Grupul, condus împreună cu alți doi cetățeni români, a activat până în august 2022.

Citește și: VIDEO| Prăjituri cu marijuana vândute la un restaurant din Râmnicu Vâlcea. Procurorii DIICOT au preluat ancheta

În cursul anului 2022, la acest grup ar fi aderat un al patrulea bărbat, de cetățenie albaneză, grupul fiind sprijinit pe parcursul activității infracționale de alte persoane, cetățeni români.

Drogurile de mare risc erau preluate din afara țării, de cele mai multe ori pe teritoriul Olandei-Rotterdam sau Albaniei.

Cum se asigura transportul drogurilor?

În vederea realizării transporturilor, atât cetățenii români, cât și cei albanezi ar fi achiziționat autovehicule, pe care le-ar fi înmatriculat atât în nume propriu, cât și pe numele rudelor lor.

Ulterior, autovehiculele erau introduse în service-uri auto, în străinătate, pentru a fi pregătite locurile special amenajate, în vederea disimulării drogurilor.

Locurile în care depuse drogurile în vederea transporturilor nu erau accesibile decât prin intervenția într-un service auto de către personal specializat sau prin desfacerea unor componente ale maşinii şi montarea acestora la loc, după introducerea/scoaterea substanțelor.

Citeste si: Ce părere are Maria Cârneci, de fapt, despre soția fiului ei: „Nu o consider noră”. Cântăreața a dat cărțile pe față la „Detectorul de minciuni”- kanald.ro

Citeste si: Cum se înțelege Maria Cârneci cu soția fiului ei? „O fată pe care nu o consider noră”- wowbiz.ro

După ce autoturismele erau pregătite, în vederea transportării unor cantități de droguri cuprinse între 10 și 12 de kilograme, membrii grupului infracțional organizat s-ar fi deplasat cu mașinile în Belgia (Bruxelles) și Olanda (Rotterdam), în locațiile prestabilite de către membrii grupului de origine albaneză și ar fi introdus în autovehiculele modificate, în compartimentele special create, drogurile de mare risc.

Aceștia s-ar fi deplasat către destinațiile unde drogurile erau comercializate, în diferite orașe de pe teritoriul mai multor țări, respectiv, România, Italia, Franța, Spania, Albania.

Pentru a se asigura conspirativitatea acțiunii infracționale, după o anumită perioadă de timp, membrii grupului ar fi schimbat proprietarul autoturismelor și, implicit, numerele de înmatriculare, iar, în unele cazuri, le-ar fi modificat culoarea, pentru a nu atrage atenția autorităților privind frecvența intrărilor și ieșirilor din țările mai sus menționate.

Atunci când ajungeau în România, membrii grupului ar fi scos drogurile din locașul special amenajat și le-ar fi depozitat în județul Ilfov, într-un imobil în care nicio persoană nu și-a declarat domiciliul.

Ulterior, substanțele ilicite ar fi fost vândute către diverse persoane din București și zonele limitrofe.

Citește și: Un manelist celebru a fost prins drogat la volan. Cum se apară cântărețul

Banii obținuți din traficul de droguri de risc ar fi fost investite în bunuri de lux, achiziționate pe numele altor persoane, pentru a ascunde proveniența ilicită a veniturilor.

Citeste si: „Cristi a fost cel care m-a încurajat și mi-a spus tot timpul că se va întâmpla, să am încredere și răbdare.” Ce a făcut Cristi Borcea când a aflat că va fi din nou tată!- kfetele.ro

Citeste si: Andreea Popescu, fosta dansatoare a Deliei, dezvăluiri neașteptate despre artistă:”Lumea a judecat-o foarte greșit, fără să se știe motivul. Vrea copii”- radioimpuls.ro

Cu privire la infracțiunea de punerea în circulaţie de valori falsificate sau dobândirea de instrumente de plată fără numerar falsificate s-a reținut că unul dintre cei în cauză ar fi deţinut, în vederea punerii în cirulaţie, 400 de euro, formată din bancnote contrafăcute, având cupiurile de 50 de euro.

Dosarul a fost înaintat Tribunalului București

Prin rechizitoriu, s-a solicitat confiscarea și distrugerea, cu păstrarea de contraprobe, 10.553,67 grame cocaină și 501,04 grame de heroină.

De asemenea, s-a solicitat menținerea măsurilor asiguratorii dispuse în cauză (sume de bani, 2 imobile, un autoturism, bunuri mobile) și confiscarea extinsă a acestora.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluționare, Tribunalului București.

Citește și: Un șofer din Mehedinți, prins băut în trafic de polițiști. Bărbatul avea o valoare record, de 4.02 mg/l alcool pur în aerul expirat


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si