Politia Romana, anunt de ultima ora privind campania #Metoo, prin care femeile povestesc cum au fost agresate si hartuite

Campania #MeToo, la care participa milioane de femei pe retelele de socializare, a ajuns si in Romania.

A.L., joi 19 octombrie 2017 , 13:39

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Politia Romana a facut un apel, miercuri, prin care incurajeaza persoanele hartuite sa depuna plangere, institutia precizand ca in astfel de cazuri ancheta nu poate fi facuta ca urmare a autosesizarii.

Potrivit Inspectoratului General al Politiei Romane, de la inceputul anului, doar 35 de victime au facut plangeri, scrie A1.

Politia Romana precizeaza ca, potrivit Codului Penal, pretinderea in mod repetat de favoruri de natura sexuala in cadrul unei relatii de munca sau al unei relatii similare, daca prin aceasta victima a fost intimidata sau pusa intr-o situatie umilitoare, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda.

Politistii nu se pot insa autosesiza in astfel de cazuri, institutia transmitand ca, pentru a demara cercetari, este nevoie ca persoana vatamata sa depuna plangere.

Potrivit Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR), in primele 9 luni ale acestui an, doar 35 de victime ale acestui gen de agresiuni au sesizat politia, ceea ce reprezinta cu aproape 8% mai putin fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand au fost inregistrate 43 de sesizari.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si