Politia Romana anunta ca va clasa dosarul privind placutele de inmatriculare din Suedia!

Politia Romana anunta, vineri, ca va propune clasarea dosarului privind placutele de inmatriculare cu mesaj anti-PSD din Suedia si ca le va preda autoritatilor suedeze, avand in vedere ca acestea au fost retrase. De asemenea, seful Politiei a cerut verificarea declaratiilor contradictorii referitoare la modul de aplicare a legii in cazul acestor placute.

G. S., vineri 03 august 2018 , 13:21

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

„In conformitate cu ultimele precizari primite pe canalele de cooperare politieneasca internationala, Politia Romana va preda autoritatilor suedeze numerele de inmatriculare personalizate, cu continut obscen, ridicate la data de 31 iulie 2018, intrucat acestea au fost retrase de catre emitent. Cu respectivul autoturism se poate circula numai cu utilizarea numerelor de inmatriculare permanente”, transmite Inspectoratul General al Politiei Romane.

De asemenea, precizeaza institutia, seful Politiei Romane, Ioan Buda, a cerut deja declansarea unor verificari a modului in care Directia Rutiera din cadrul IGPR a facut argumentarea juridica privind aplicabilitatea Conventiei de la Viena din 1968, la finalul carora vor fi luate masurile care se impun.

Politia Romana va propune clasarea dosarului privind placutele de inmatriculare cu mesaj anti-PSD, mai spun reprezentantii institutiei.

Brigada Rutiera a Capitalei a retinut, luni, numerele de inmatriculare cu mesaj anti-PSD, dupa ce au oprit in trafic autoturismul inmatriculat in Suedia. De asemenea, a fost retinut pemisul de conducere al soferului, acesta declarand ca a inmatriculat masina in luna aprilie si ca se afla in concediu in Romania, fiind in drum spre litoral.

Politia Rutiera a deschis dosar penal in acest caz si sustine ca masina cu numarul de inmatriculare ”M..EPSD” nu are drept de circulatie in Romania, invocand o informare transmisa de Biroul Interpol Stockholm, in timp ce Ambasada Suediei la Bucuresti a precizat ca autoturismul are drept de circulatie in Uniunea Europeana, dar ca posesorul trebuie sa detina documentele oficiale pentru ambele seturi de numere – personalizate si oficiale.

Ulterior, purtatorul de cuvant al Agentiei de Transport din Suedia,  Eva Isaksen, a declarat ca placutele personalizate ii vor fi retrase soferului roman.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si