Poliţişti care verificau respectarea ordonanţelor militare, atacaţi cu pietre

Poliţiştii care verificau respectarea ordonanţelor militare, într-un cartier din municipiul Hunedoara, au fost atacaţi cu pietre, după ce au legitimat un bărbat băut, care nu avea declaraţie pe propria răspundere.

Author: A.M.S. duminică 19 aprilie 2020 , 09:13

Poliţişti atacaţi cu pietre în Hunedoara
Poliţişti atacaţi cu pietre în Hunedoara
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

  UPDATE: Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Monica Dajbog, a anunţat că, în urma scandalului din cartierul Micro 7 din municipiul Hunedoara, în total, 9 persoane au fost duse la Poliţie pentru audieri, fiind deschis dosar penal pentru ultraj, distrugere şi tulburarea liniştii şi ordinii publice.

  Echipaje de ordine publică au rămas în continuare în zonă, dar nu s-au mai înregistrat incidente.

  Monica Dajbog s-a referit, duminică, într-o declaraţie de presă, la scandalul din cartierul Micro 7 din municipiul Hunedoara.

  Aceasta a explicat că, în timpul misiunii de patrulare, echipajul de ordine publică a legitimat un bărbat băut, fără documentele prevăzute de lege şi care era recalcitrant.

  ”Imediat după acest moment, poliţiştii au fost atacaţi cu pietre şi alte obiecte contondente, de către rude şi cunoscuţi ai bărbatului legitimat. După identificarea persoanelor participante la agresiune, 9 persoane au fost rdicate de poliţişti şi conduse la desiul Poliţiei pentru audieri”, a declarat Dajbog.

  Potrivit acesteia, în cauză a fost deschis dosar penal pentru ultraj, distrugere şi tulburarea liniştii şi ordinii publice.

  ”După intervenţia Poliţiei şi Jandarmeriei, toate persoanele s-au retras în locuinţe, iar situaţia a reveit la normal. Echipajele de ordine publică au rămas în zonă pentru preveni orice alte incidente. Pe parcursul nopţii nu au mai fost înregistrate incidente silimare”, a mai precizat Dajboj.

  Mai multe persoane au fost reţinute, iar două autospeciale au fost avariate.

  ”Şapte persoane au fost conduse la sediul Poliţiei, pentru audieri. În funcţie de probatoriul administrat, urmează a fi formulate propuneri legale”, a transmis IPJ Hunedoara.

  Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara, sâmbătă seară, a avut loc un conflict în cartierul Micro 7 din municipiul Hunedoara.

  Citeste si: Marcel Vela: ”Acest Paşte este diferit. Trebuie să fim responsabili și patrioți”

  “Intervenţia poliţiştilor era una de verificare a respectării deplasării spaţiul public pe parcursul stării de urgenţă. Aceştia au identificat o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice, care ar fi fost introdusă întruna dintre autospecialele de poliţie, întrucât nu a avea asupra sa documentele prevăzute de lege şi, mai mult decât atât, era recalcitrantă, moment în care o parte dintre cei prezenţi în zonă au devenit violenţi la adresa poliţiştilor”, au precizat reprezentanţii IPJ Hunedoara.

  Poliţişti atacaţi cu pietre în Hunedoara
  Poliţişti atacaţi cu pietre în Hunedoara

  Poliţiştii au fost atacaţi cu pietre şi alte obiecte contondente de mai multe persoane din respectivul cartier, rude şi cunoscuţi ai bărbatului care era legitimat.

  Citeste si: Raed Arafat, mesaj pentru români: ”Nu trebuie să abandonăm lupta”

  În urma acestor incidente, în cartierul Micro 7 din municipiul Hunedoara s-au deplasat mai multe echipaje de Poliţie şi Jandarmerie. Oamenii legii au tras şi un foc de armă în plan vertical pentru aplanarea conflictului.

  Poliţişti atacaţi cu pietre în Hunedoara
  Poliţişti atacaţi cu pietre în Hunedoara

  Trei dintre persoanele care au luat parte la aceste incidente au fost deja reţinute şi au fost duse la sediul poliţiei, urmând a fi audiate cu privire la comiterea infracţiunilor de ultraj tulburarea ordinii şi liniştii publice şi distrugere. În timpul intervenţiei poliţiştilor două dintre autospecialele de poliţie au fost avariate.

  Citeste si: Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru: "Vârful pandemic va fi după Paște"

  După intervenţia poliţiştilor şi jandarmilor, toate persoanele din zona respectivă s-au retras în locuinţe, iar situaţia a revenit la normal.

   

   


  Abonează-te pe


  Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
  Te-ar putea interesa si