"Referitor la declaratiile aparute in spatiul public privind utilizarea de catre o persoana publica a unei arme letale va informam ca Inspectoratul de  Politie Judetean Arges a efectuat un control la locul de pastrare a armelor letale autorizate pentru detinere. De asemenea, in temeiul art. 129, pct. 11 din Legea 295/2004 privind regimul armelor si al munitiilor cu modificarile si completarile ulterioare a fost aplicata o sanctiune contraventionala in valoare de 2.500

de lei, iar in temeiul art. 28 alin 1 din acelasi act normativ, a fost dispusa masura anulariii dreptului de detinere a armelor", anunta Inspectoratul de Politie Judetean Arges intr-un punct de vedere dat publicitatii vineri dupa-amiaza.

IPJ Arges nu mentioneaza numele lui Catain Radulescu, insa parlamentarul argesean este persoana care a facut publice declaratii cu privire la faptul ca detine o arma letala despre care a spus, intr-un interviu, ca este pregatit sa o foloseasca.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Conform comunicatului IPJ Arges, "in urma controlului si a verificarilor anterioare, va fi sesizat Parchetul de pe lânga inalta Curte de Casatie si Justitie referitor la savârsirea infractiunii de nerespectarea regimului armelor si munitiilor".

Surse locale au declarat pentru News.ro ca acasa la deputatul Constantin Radulescu au fost descoperite arma de vanatoare pe care acesta o detinea in mod legal, precum si arma de tip AKM pe care palamentarul o tinea ca arma de colectie, care este functionala, dar pentru care deputatul nu are drept de a detine munitie si pe care trebuia sa o asigure cu o piedica in zona tragaciului.

Faptul ca arma nu a fost asigurata corespunzator este si motivul aplicarii amenzii de 2.500 de lei. 

In urma controlului, a fost descoperita, de asemenea, munitie care nu era pentru arma de vânatoare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si