Nu doar cadrele didactice sunt cele care își arată nemulțumirea față de sistem.   O primă etapă a protestelor va fi declanșată în stradă, iar în funcție de rezultatele care vor apărea, vor fi și alte măsuri de reacție și protest.  

Citește și: Ministrul Educaţiei, prima reacţie despre greva profesorilor: ”Nu vom lăsa niciun elev fără situaţie neîcheiată și fără posibilitatea de a da examenele”

După consultările celor 74 de organizații SNPPC din România – poliție, poliția de frontieră și poliție imigrări,  sindicatul  a decis organizarea unor mișcări sindicale, cu următoarele revendicări: aplicarea în integralitate a Legii 153/2017 pentru întreaga familie ocupaţională Apărare, Ordine Publică şi Securitate Naţională începând cu 01.07.2023, și scoaterea Legii 223/2015 din PNRR.

Citește și: Sindicatele din educaţie răspund ofertei Guvernului: ”Nu a rezolvat cerinţa esenţială”

Ministrul Educaţiei, prima reacţie despre greva profesorilor: ”Nu vom lăsa niciun elev fără situaţie neîcheiată și fără posibilitatea de a da examenele”

Greva profesorilor a intrat în a doua săptămână, însă, Ministrul Educației, Ligia Deca încearcă să-i liniștească pe elevi și pe părinții, spunând că structura anului școlar ar putea fi modificată. Profesorii  din România continuă protestele în toată țara, în timp ce elevii și părinții sunt din ce în ce mai panicați de situație.

Cea mai mare teamă este însă pentru mediile de final de an și pentru examenele naționale. Ministrul Educației, Ligia Deca a vorbit în exclusivitate pentru Observator despre întreaga situație.

Citește și: VIDEO- Guvernul a pregătit o ordonanţă de urgenţă pentru a soluționa greva din învățământ. Anunțul făcut de Dan Cărbunaru

”  Încrierile la examenul de Bacalaureat încep de astăzi, însă vorbim despre o perioadă de înscriere:   29 mai- 7 iunie. Există timpul necesar pentru a se 

realiza aceste înscrieri, dar dacă va fi nevoie, o vom prelungi, însă deocamdată avem unităţi de învăţământ unde se poate realiza această înscriere, acolo unde se poate asigura resursa umană în acest sens. Pentru celelalte unităţi de învăţământ, sperăm că protestul se va finaliza cât mai repede şi vom rămâne în peioada anunţată care se încheie pe 7 iunie” , a spus Ligia Deca pentru sursa citată. 

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Betty Salam rupe tăcerea după ce s-a spus că și-ar fi înșelat soțul cu Iuly Neamțu! Cum comentează zvonurile despărțirii de Cătălin Vișănescu: „Da, sunt om! Și eu am probleme”- wowbiz.ro

Citește și: Angajații din transporturi au ieșit în stradă, nemulțumiți de salarii: „Sunt proteste pentru supraviețuire”

Angajații din transporturi au ieșit în stradă, nemulțumiți de salarii: „Sunt proteste pentru supraviețuire”

După greva sindicaliștilor din învățământ, a urmat cea a sindicaliștilor din sănătate. Ei bine, nu s-a terminat doar aici. Se pare că acum au ieșit în stradă și angajații din transporturi, nemulțumiți de salariile lor și de condițiile în care lucrează pentru acești bani puțini.

Greva din învățământ i-a împins și pe alți sindicaliști să ia atitudine. Spre exemplu, angajații CFR sunt nemulțumiți din cauza salariilor, a condițiilor de muncă și a infrastructurii.

Citește și: Sindicatele din educaţie răspund ofertei Guvernului: ”Nu a rezolvat cerinţa esenţială”

„  De la 1 iulie, de când se pune în aplicare și la CFR legea privind statutul personalului feroviar și până atunci, din 20 iunie 2023, federațiile sindicale feroviare 

de la CFR Infrastructură pot începe parcurgerea etapelor de grevă generală.

În jurul datei de 1 iulie vor avea și ei posibilitatea să înceapă greva generală și salariații CFR Călători  ”, a declarat Rodrigo Maxim, șeful Federației Sindicatelor Transportatorilor Feroviari.

 

 

Citeste si: Bogdan de la Ploiești, dezamăgit de faptul că nu are evenimente în orașul natal: „Oamenii de acolo nu mă aleg pe mine, deși nu am făcut nimic greșit. Cred că nu le-a prins bine să ajung aici.”- kfetele.ro

Citeste si: Fostul soț al Chiarei Ferragni, Fedez, din nou pe mâinile doctorilor. Primele declaraţii ale rapperului: "Pentru îndepărtarea tumorii mi-au cusut organele"- radioimpuls.ro

 

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si