Polițistul care a fost concediat după ce și-a acuzat șefii că îl presează să dea amenzi e dator vândut! Kovacs Valer depinde acum doar de salariul mic al soției sale, care e cameristă la un hotel!

Polițistul care și-a acuzat șefii că îl presează să dea amenzi se numește Kovacs Valer.

Matei Vaihan, vineri 22 mai 2020 , 19:54

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Polițistul care și-a acuzat șefii că îl presează să dea amenzi a fost recent în prim-plan. Într-o scrisoare deschisă transmisă în data de 11 aprilie premierului Ludovic Orban, poliţistul Kovacs Valer, preşedinte al Sindicatului SNPR – Decus filiala Timiş, reclama faptul că sunt şefi din Poliţie care fac presiuni asupra poliţiştilor pentru amendarea populaţiei în baza ordonanţelor militare, s-a relatat în presă. O lună mai târziu, în 13 mai, agentul a fost dat afară din Poliţie. A fost nevoie de o săptămână pentru ca superiorii agentului de la IPJ Timiş să justifice alungarea din sistem a agentului. Nici acum, şefii IPJ Timiş nu spun, însă, care sunt faptele concrete pentru care agentul Kovacs a fost dat afară. (vezi cum s-au mărit salariile polițiștilor)

Citeste si: Incident grav in Capitala! Un politist a fost zgariat de un interlop infectat cu HIV si hepatita B! A povestit totul pe Facebook

Citeste si: Ispita Dana s-a făcut polițistă?! Vezi fotografia cu care bomba sexy și-a șocat admiratorii FOTO

Citeste si: Larisa Iordache a răbufnit! „NU era treaba mea să stau în stradă!”

“La data de 13 mai 2020, a fost emis actul administrativ prin care s-a dispus destituirea din poliţie a unui poliţist, ca urmare a încălcării prevederilor Statutului Poliţistului şi Codului de  Etică şi Deontologie. În perioada 2019-2020, faptele sâvărşite de către agentul de poliţie, au făcut obiectul verificărilor structurii de control intern, cercetărilor prealabile şi după caz a analizelor consiliului de disciplină, fiind aplicate gradual 6 sancţiuni disciplinare în temeiul prevederilor Legii nr. 360 din 2002 privind statutul poliţistului cu modificările şi completările ulterioare. Precizăm faptul că trei dintre faptele reţinute au fost săvârşite pe timpul stării de urgenţă, fiind urmată procedura şi termenele stabilite de ORDONANŢA DE URGENŢĂ nr. 36 din 26 martie 2020 pentru modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi pentru adoptarea unor măsuri pe timpul stării de urgenţă instituite prin Decretul nr. 195/2020 privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României”, au transmis oficialii IPJ Timiş printr-un comunicat de presă.

Polițistul care și-a acuzat șefii că îl presează să dea amenzi. Kovacs are un credit de 70.000 euro

Potrivit sursei citate, „ultima sancţiune dispusă, cea de destituire din poliţie, a fost din cauza comportamentului necorespunzător şi neglijenţa în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu, constând în aceea că agentul de poliţie a executat serviciul de patrulare şi s-a prezentat la sediul I.P.J. Timiş, cu ocazia citării acestuia la Consiliul de Disciplină, cu armamentul personal asupra sa”. „În această situaţie procedura disciplinară a fost declanşată în timp ce poliţistul se afla în activitate şi a fost continuată conform ORDONANŢEI DE URGENŢĂ nr. 36 din 26 martie 2020. În acest context politistul a fost şi sancţionat contravenţional, fiindu-i anulat dreptul de a deţine armament conform prevederilor legii 295/2004 privind regimul armelor şi muniţiilor. Anterior aplicării sancţiunii destituirii din politie, a fost consultat Consiliul de Conducere al I.P.J. Timiş, structură formată din personal cu funcţii de conducere, iar punctul de vedere univoc exprimat a fost că poliţistul a dat dovadă de un comportament nedemn şi ireconciliabil cu profesia de poliţist”.

Agentul Kovacs Valer susţine că destituirea sa din Poliţie a fost realizată în timp ce era în concediu medical, iar cercetarea sa disciplinară a fost realizată fără a i se acorda dreptul la apărare. Kovacs nu are o situație materială deosebită. Din ultima declarație de avere, pe care a completat-o în aprilie 2020, Kovacs a notat că nu deține terenuri și case, ci doau o motocicletă și o mașină, ambele cumpărate în anul 2000. La rubrica datoriilor, Kovacs a scris că are un credit la bancă în valoare de 70.000 de euro, scadent în 2048. În condițiile în care a fost dat afară, Kovacs va avea probleme să își plătească datoria, mai ales că soția sa, cameristă la un hotel, are un salariu lunar de 2.000 lei.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si