Un nou record în ceea ce privește vârsta de pensionare a fost realizat de Poliția Română! Un tânăr agent din Satu Mare iese la pensie la vârsta de doar 25 de ani, atunci când foarte multe persoane abia își încep, de multe ori, cariera.

Tânărul a fost polițist timp de doar 5 ani și este originar din Satu Mare, iar cu un an în urmă, în iulie 2023, a fost prins la volan sub influența substanțelor interzise, informează presa locală.

În momentul în care a fost oprit de către colegii săi, tânărul se afla în uniformă și se îndrepta spre serviciu.

Citește și: VIDEO Din gelozie, și-a ucis soția în somn, după care și-a pus capăt zilelor! Declarațiile dureroase ale mamei victimei: „Toată viața lui asta spunea”

politist satu mare, varsta pensionare, pensie politie

Cum explică autoritățile pensionarea polițistului la această vârstă.

[Sursa foto: Facebook ]

„La data de 4 iulie 2023, în jurul orei 08.00, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de supraveghere și control a traficului rutier în municipiul Satu Mare, au efectuat semnale de oprire unui tânăr de 25 de ani, care se afla la volanul unui autoturism. Polițiștii au procedat la testarea tânărului cu aparatul drugtest, fiind indicat un rezultat pozitiv pentru substanța denumită tetrahidrocanabinol (THC). În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, au declarat reprezentanții poliției, notează presasm.ro.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Acum, un an mai târziu, tânărul a dat vina pe sistem și pe presiunea de la locul de muncă pentru consumul de substanțe interzise, mai scrie sursa citată, astfel că a ales să se pensioneze pe motive de ordin psihologic.

„Vorbim într-adevăr despre afecțiuni medicale incompatibile cu profesia de polițist, care înțeleg că vizează zona psihiatrică. Este, din nou, o dovadă a vulnerabilității sistemului actual de recrutare, pentru că a dispărut cu desăvârșire cunoașterea candidaților înainte de a li se permite să participe la concursuri organizate de accedere în sistem”,

a spus Cosmin Andreica, lider sindicat Europol, pentru Știrile Kanal D.

Pentru că a fost declarat apt medical limitat, având posibilitatea să lucreze doar 4 ore/zi, polițistul iese la pensie cu 3000 de lei lunar.

Citește și: Tragedie fără margini în Bihor! Patru persoane și-au pierdut viața într-un cumplit accident rutier

politist satu mare, varsta pensionare, pensie politie

La un an după ce a fost prins pe picior greșit, tânărul se pensionează. 

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

În satul unde agentul a fost repartizat, oamenii nici nu au auzit de polițist, semn că scurta sa activitate nu și-a făcut simțită prezența în comunitate: „E aici, dar n-am grăit cu el niciodată.” Localnicii au rămas cu gura căscată când au auzit câți bani ar trebui să încaseze tânărul pensionar: „E cu noroc dacă l-a pus în pensie”, „Nu-i normal. Nu-i corect, eu am lucrat atâția ani și abia am ieșit la 65, și cu o pensie de nimic. 1900 încasez”, „Asta e chiar culmea, mi se pare deplasat.”

Am cerut lămuriri Inspectoratului de Poliție Satu Mare cu privire la situația revoltătoare.

Instituția ne-a comunicat că dosarul de pensionare se află momentan în analiză. L-am contactat și pe polițist iar tânărul ne-a declarat că pensia ar fi temporară, cu termen de revizuire la fiecare 12 luni.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si