Polițistul care a lovit-o mortal pe Raisa pe trecerea de pietoni, prins cu minciuna? Prietena fetiței a fost audiată

Marina, fetiţa care a supravieţuit accidentului provocat de un poliţist pe trecerea de pietoni, în Sectorul 1, a fost audiată marţi dimineaţă. Copila a anunţat că dorește să ajute în anchetă şi să ofere informații despre accidentul care a ucis-o pe prietena ei, Raisa.

Author: Sorin Negru marți 08 februarie 2022 , 13:33

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Anchetatorii au mers la domiciliul fetiței marți dimineața pentru a sta de vorbă cu ea, în prezenţa familiei şi a apărătorilor familiei. Avocatul Adrian Cuculis a oferit detalii despre declarațiile Marinei după audiere.

Citeste si: Polițistul care a provocat moartea Raisei va fi testat cu testul poligraf

Audiere Marina, fetița care a supraviețuit accidentului de pe trecerea de pietoni

„A fost o audiere emoționantă. Este clar ca audierea urma să fie presărată cu multe lacrimi. Am încercat să fie totul relaxat. Au fost câteva întrebări prin care ea a arătat, mie cel puțin, că ea știe totul absolut perfect, are un film în fața ochilor, știa exact cu ce era îmbrăcată Raisa, știa exact ce purta ea în ziua respectivă, știa și ce aveau în ghiozdan", a povestit avocatul Cuculis.

Potrivit acestuia, polițistul care le-a lovit cu mașina pe cele două fetițe pe trecerea de pietoni a fost prins cu "prima minciună": Marina spune că mașina Poliției nu avea girofarul pornit.

Citeste si: Cum a reacționat tatăl Raisei, fetița ucisă pe trecerea de pietoni, după scrisoarea polițistului

"În urma audierii Marinei apare şi prima minciuna din declaraţia poliţistului și sper să aibă în vedere lucrul acesta. Spunea că rula cu girofarul pornit, avem un martor deja și cel de-al doilea martor, respectiv pe Marina, care spune că a văzut mașina poliției, au apreciat că au suficient timp să treacă, și poate cel mai șocant este că Marina vine și spune astăzi că ”eu credeam, speram că va opri la trecerea de pietoni”. Asta a spus Marina. Și spunea foarte clar că a văzut că e o mașină de poliție din depărtare doar că nu avea nicio lampă pornită, deci apare prima minciună din declarația lui", a mai spus Cuculis, potrivit Romania TV.

Citeste si: Polițistul care a accidentat-o mortal pe Raisa, la detectorul de minciuni. Ce făcea în timpul accidentului dacă nu le-a văzut pe fetițe pe trecerea de pietoni

Marina a auzit motorul foarte turat al mașinii de poliție

"Este cea mai importanta declaratie, este parta vatamată, dar si martor ocular. Auzea motorul foarte turat. A auzit un zgomot puternic de motor turat, atunci Raisa a luat-o de mână”, a povestit avocatul Adrian Cuculis după audierea Marinei.

Marina este fetița care a văzut impactul în mod direct, spune avocatul.

"Important e să vedem cât îşi mai aduce aminte şi e singurul martor ocular care poate să ne spună ce s-a întâmplat acolo. Inculpatul Popescu spune că a văzut, s-a uitat la trecerea de pietoni, nu a observat niciun fel de pietoni. Atunci, sigur e ceva în contradicţie pentru că a lovit două fetiţe. Este un copil de 11 ani care şi-a pierdut cea mai bună prietenă şi este acasă în îngrijiri medicale”, a mai precizat Adrian Cuculis, avocatul care reprezintă familia Raisei.

Citeste si: VIDEO| Polițistul care a accidentat-o mortal pe Raisa a fost din nou audiat la Parchet

De ce și-a schimbat polițistul geaca după accident?

Adrian Cuculis mai spune că este importantă audierea unui alt poliţist, care este coleg cu cel aflat la volanul autospecialei implicate în accident.

„Mai este încă un martor, cred eu, foarte important, pe care l-am identificat în urma audierii pe care am avut-o săptămâna trecută cu inculpatul Popescu, respectiv acel coleg care l-a dezbrăcat pe Popescu şi a schimbat geaca cu el. Acest coleg este de la Secţia 5, martorul respectiv, şi trebuie să vină să dea declaraţii de ce a făcut gestul acesta”, declara, recent, avocatul Adrian Cuculis.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si