Confruntarea diplomatică dintre instituțiile Poloniei și cele ale Federației Ruse continuă. După ce miercuri Polonia a decis expulzarea a 45 de diplomați ruși, acuzați de spionaj, joi a blocat conturile ambasadei Rusiei de la Varșovia.

Citeste si: Navă rusească "gigant", distrusă de armata Ucrainei într-un port din Marea Azov (VIDEO)

Miercuri 23 martie, serviciile poloneze de contraspionaj ABW au anunțat că au identificat 45 de diplomați ruși suspectați de spionaj și au cerut Ministerului de Externe să-i expulzeze.

45 de diplomați ruși au fost acuzați de spionaj

Purtătorul de cuvânt al ABW, Stanislaw Zaryn, le-a spus miercuri reporterilor că „Agenția de securitate internă a întocmit o listă cu 45 de persoane care lucrează în Polonia sub acoperirea activităților diplomatice”, acuzând suspecții că derulau o activitate de spionaj îndreptată împotriva Poloniei.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Soțul Ancăi Molnar aproape că a cedat la o zi de la înmormântarea make-up artistei: "Mi-e atât de dor deja"- wowbiz.ro

Citeste si: Soția președintelui Zelenski, mesaj emoționant după o lună de război. "Am îmbătrânit cu 10 ani", spune Olena Zelenska

Stanislaw Zaryn a declarat că lista suspecților a fost transferată la Ministerul de Externe, „ABW cere ca aceștia să fie expulzați de pe teritoriul polonez”.

De asemenea, ABW „a reținut un cetățean polonez suspectat de spionaj pentru serviciile secrete ruse”, a mai spus purtătorul de cuvânt, într-un mesaj publicat pe Twitter.

Citeste si: Jens Stoltenberg: Un atac chimic al Rusiei „ar schimba enorm natura” conflictului


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si