Cum 2020 nu era destul de complicat, în unele părți ale lumii a început să plouă cu plastic

Poluarea cu plastic este o catastrofă mai mare pentru mediul înconjurător decât orice tip de pandemie. Grav este că circuitul apei în natură a declanșat un circuit malefic al plasticului: mai nou acesta cade din cer!

Author: R.I. marți 01 septembrie 2020 , 17:25

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

În multe părți ale lumii, poluarea cu plastic este ceva extrem de vizibil, munți de sticle de plastic și ambalaje stau pe plaja mării sau printre albiile râurilor, scie Unilad.co.uk. Cu toate acestea, noi cercetări uimitoare au descoperit că particulele de plastic cad literalmente din cer și poluează pământul, după

ce au fost colectate în apa de ploaie.

Cercetătorii au evaluat probe de apă de ploaie și aer din zone protejate din Statele Unite, cum ar fi Joshua Tree din California, Grand Canyon și Bryce Canyon din Utah, timp de 14 luni. Ei au calculat că peste 1.000 de tone de particule microplastice cad în 11 zone protejate din vestul SUA în fiecare an.

Citeste si: Descoperire îngrijorătoare despre noul coronavirus. Mai importantă decât vârsta este...

Pentru a pune asta în termeni reali, cantitatea de plastic de care vorbim este echivalentul a peste 120 de milioane de sticle de apă făcute din plastic.

Citeste si: Celebra solistă Silvia Dumitrescu era la Vama Veche când a aflat tragica veste: ”Suflet frumos și bun, acum ai plecat la îngeri și ai scăpat de durere”

Savanții se declară șocați de rezultatele studiului 

Autorul principal al studiului, Janice Brahney, om de știință în domeniul mediului la Universitatea de Stat din Utah, a declarat, conform Wired: "Este șocant. Tocmai am făcut studiul pentru zona ariilor protejate din Vest, care reprezintă doar 6% din suprafața totală a SUA. Numărul a fost atât de mare".

Citeste si: Schimbare radicală de look pentru Anemona Niculescu, ex-A.S.I.A.! Solista are acum 40 de ani și este actriță FOTO

Cercetarea lor ar părea să confirme o realitate îngrozitoare- că microplasticele suflă într-adevăr peste tot în lume și aterizează în locuri despre care se credea anterior că sunt „pure”. Se află în habitate precum Arctica și Pirineii francezi, precum și care curg prin oceane prin ape uzate și perturbă ecosistemele din adâncurile mării. Și, nu numai asta, suflă și pe pământ când sunt prinși de vânt.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si