Pomelo. Ce este, de fapt, acest fruct care se găsește și în magazinele noastre

Pomelo se cultivă în Taiwan, India, Malaesia, Indonesia, Nouă Guinee, dar şi în zonele mai calde din America. Pulpa fructului este galbenă cu variaţii de roz şi roşu, are gustul ca un grapefruit dulce.

R.B., miercuri 23 octombrie 2019 , 15:21

Pomelo
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

    Pomelo este cel mai mare fruct din categoria citricelor, ajungând uneori până la dimensiunile unui pepene uriaş.

    Citeste si: Cătina cu miere. Adevărul neștiut despre această combinație. Cât de sănătoasă este, de fapt

    Pomelo

    Coaja galben-verzuie este moale şi groasă şi poate fi folosită la prepararea marmeladei. În China coaja este folosită şi la prăjituri. În Vietnam florile sunt folosite pentru prepararea parfumurilor.

    Citeste si: Ambrozie. Adevărul nespus până acum despre planta care le dă bătăi de cap românilor

    Pomelo este bogat în vitamina C. Conţine luteină, betacaroten, potasiu, fier, magneziu şi calciu. Să nu uităm şi vitaminele B1, B2, B3, B5 şi B9.

    Coajă poate fi folosită pentru tratarea rănilor pielii.

    Pomelo

    Pomelo poate fi consumat pentru pentru prevenirea şi tratarea răcelilor şi gripelor. Stimulează sistemul imunitar. Ajută în divere boli printre care cancerul, bolile aparatului circulator, varicele, hemoroizii, durerile de articulaţii.

    Citeste si: VIDEO | Specialistul în nutriție Lygia Alexandrescu: Greșeli pe care le facem când ținem dietă

    De asemenea, pomelo are proprietăţi diuretice ajutând la tratarea obezităţii. Are doar 42 calorii la 100g pulpă. Este un stimulator digestiv ideal.

    Pomelo

    Pomelo. Se înmulţeşte rapid prin seminţe şi are nevoie de 4 ani pentru a face fructe.


    Abonează-te pe

    Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
    Te-ar putea interesa si