Pompier, transportat la spital după ce s-a intoxicat cu fum în timpul intervenţiei la incendiul din Buzău. VIDEO

Un pompier a fost transportat la Spitalul Judeţean Buzău după ce s-a intoxicat cu fum în timpul misiunii de stingere a incendiului care a cuprins, marţi seară, o societate de la marginea oraşului Buzău.

A.N.C, marți 13 august 2019 , 21:22

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Victima este pompier al unei firme private care acţiona în zonă. Omul s-a intoxicat cu fum şi a fost transportat la spital.

Potrivit reprezentanţilor ISU Buzău, focul se manifestă la această oră pe o suprafaţă de 3.000 de metri pătraţi, cu mare degajare de fum. Toţi pompierii din cadrul ISU Buzău au fost chemaţi de acasă şi intervin pentru stingerea incendiului, alături de colegi din judeţele învecinate.

La locul incendiului continuă să se audă zgomotul specific unor deflagraţii.

Potrivit lui Vasile Prahoveanu, purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, explodează buteliile pe care muncitorii firmei le folosesc în procesul de tăiere a fierului. Unele dintre ele au fost evacuate de pompieri, altele explodează acum.

Un incendiu puternic a cuprins, marţi seară, hala unei societăţi comerciale din municipiul Buzău care se ocupă de reciclarea diverselor materiale. Un nor imens de fum se poate observa de la zeci de kilometri distanţă, iar ISU a transmis un mesaj de avertizare prin Ro-Alert.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău, Vasile Prahoveanu, incendiul a cuprins hala unei societăţi comerciale în care sunt depozitate cantităţi importante de materiale combustibile.

Incendiul este unul de proporţii şi se manifestă cu degajare mare de fum.

La faţa locului se află şi prefectul de Buzău, Carmen Ichim, dar şi reprezentanţi ai Poliţiei, Jandarmeriei, conducerea ISU.

Citeste si: Incendiu puternic la o societate care se ocupă cu reciclarea materialelor! Populaţia, avertizată prin Ro-Alert despre degajările mari de fum. FOTO, VIDEO

Citeste si: VIDEO | FBI a descins pe „insula ororilor”, unde miliardarul Jeffrey Epstein ar fi sechestrat minore

Citeste si: VIDEO | Mobilizare impresionantă pentru găsirea fetiței care ar fi fost răpită de tatăl iranian

Zona a fost izolată, gazele şi curentul electric au fost întrerupte. De asemenea, au fost înlăturate maşinile parcate în zona incendiului.

ISU Buzău a transmis un mesaj prin Ro-Alert care anunţă populaţia judeţului Buzău de incendiu.

"Incendiu de deşeuri materiale combustibile în zona de nord a oraşului Buzău, cu degajări mari de fum. Evitaţi/ocoliţi zonele expuse, închideţi geamurile locuinţelor, accesaţi canalele media şi aplicaţiile din mediul on line ale DSU şi IGSU pentru mai multe informaţii şi actualizări despre situaţia produsă", se arată în mesaj.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a anunţat că în sprijinul colegilor de la ISU Buzău au fost dislocate 3 autospeciale de stingere de la ISU Prahova, 1 de la ISU Ialomiţa şi 1 de la ISU Vrancea. Ulterior, maşinile de stingere au fost suplimentate cu alte 2 echipaje de la ISU Brăila şi 2 de la ISU Bucureşti-Ilfov.

Autorităţile au dispus evacuarea locatarilor unui cămin de nefamilişti, aflat la circa 400 de metri distanţă de locul incendiului. Circa 200 de persoane au fost evacuate. În timpul intervenţiei, pompierii au folosit megafonul cerându-le locatarilor să părăsească locuinţele pentru că pot fi în pericol.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si