VIDEO- Porcii românilor- Record la kilograme

Cei mai grași porci din România au fost recunoscuți în Dolj și în Prahova. Animalele cântăresc peste 500 de kilograme.

Author: Maria Stiuca joi 22 decembrie 2022 , 19:30

Porcii românilor- record la kilograme

Porcii românilor- record la kilograme

[Sursa foto: Pixabay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Doi porci din Dolj și Prahova se luptă pentru titlul de cel mai gras exemplar din România.

Ambele necuvântătoare au peste 500 de kilograme și două nume care le reflectă personalitatea, spun proprietarii: Marcel și Jardel. Cine e pe primul loc aflați în continuare.

Marcel, porcul din Craiova, cel mai gras din România

Faceți cunoștință cu Marcel. Cântărește peste 700 de kilograme și se află în grija unei familii din Dolj, de doi ani și jumătate. Sora proprietarului povestește că animalul mănâncă extrem de mult: „Mănâncă foarte mult, a mâncat foarte mult. În fiecare seară, de la o găleată de 10 kilograme de boabe, ajungea la o găleată jumate, maxim două de boabe. Toată ziua hiberna, iar seara mânca foarte mult”.

Citeste si: Un elev de 16 ani a fost înjunghiat de 5 ori în fața liceului. Ce s-a întâmplat cu agresorul- kanald.ro

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro

Exemplarul este o încrucișare între rasele Marele Alb și Landras. Porcul ar costa peste 10.000 de lei, însă proprietarul nu-l vinde. De altfel, gurmanzii din familie și-au făcut deja planul: „Anul ăsta suntem o familie de 7 persoane și am și zis că sunt câte 100 de kilograme de carne pentru fiecare. Este un porc mai mult de carne, nu are grăsime deloc. Îl cheamă Marcel și mai avem pe Sorina, care este încă pregătită pentru anul viitor, dar nu cred că o să ajungă la recordul ăsta. Ea are 400 de kilograme acum”.

La poarta crescătorilor s-au strâns mai mulți vecini, surprinși de „porcul cu greutate”: „Extraordinar de mare, nu am mai văzut niciodată așa ceva. 700 de kg mi se par enorm. Practic, pomana porcului pentru tot cartierul”, sunt spusele vecinilor mirați de greutatea lui Marcel.

Jardel, porcul din Prahova se clasează pe locul 2

Marcel din Olt a concurat cu Jardel din Prahova. O înfruntare în kilograme a titanilor!

În gospodăria din Prahova, Jardel a fost cântărit până la urmă prin metoda clasică. Stăpânul său a cheltuit 1.500 de lei pentru a afla greutatea exactă. Este vorba de 510 kilograme. Mai puțin decât porcul din Craiova, cântărit cu centimetrul. Dar, victoria lui Marcel din Dolj e una à la Pirus. Din păcate pentru el, a fost sacrificat. În schimb, Jardel din Prahova rămâne în picioare și va vedea lumina zilei și în 2023.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si