Ministrul Finanțelor a făcut apel la solidaritate, în contextul epidemiei de coronavirus.

Florin Cîțu a anunțat lansarea unui portal, unde clienții pot face sesizare dacă întâmpină dificultăți în relația cu băncile.

Citeste si: PNL atacă la CCR amânarea creditelor. Ciolacu, acuzații împotriva lui Orban

„Luni lansăm la Ministerul Finanțelor Publice un portal, unde cetățenii români care întâmpină dificultăți în relația cu băncile pot să ne scrie și vom verifica dacă aceste norme sunt aplicate, așa cum le-am făcut noi, de către sistemul bancar”, a declarat Cîțu, la RFI.

Criticile băncilor

Ministrul Finanțelor a declarat că poartă discuții cu băncile și înțelege criticile acestora, adăugând că pentru Guvern este importantă siguranța oamenilor.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune- wowbiz.ro

Citeste si: 193 de noi cazuri de coronavirus în România. Bilanțul a ajuns la 4.057 de infectări

„Vom merge în sprijinul clienților. Știu că băncile s-au supărat acum și avem discuții cu ele în continuare, dar trebuie să înțeleagă că este o perioadă dificilă și pentru noi, ca Guvern, este foarte important ca oamenii să nu aibă această problemă. Critica băncilor o înțeleg, este un cost pentru bănci, îl vor suporta, dar trebuie să fim solidari și toți să suportăm o parte din acest cost”, a mai spus Cîțu.

Citeste si: Orban, declarații despre vârful epidemiei. „Trebuie să fim în gardă și să nu ne relaxăm”

Întrebat dacă se așteaptă ca unele bănci să fie reticente, Florin Cîțu a răspuns: ”Nu, nu mă aștept și de aceea am și făcut acest portal prin care oamenii ne vor spune din propria experiență dacă sunt probleme sau nu, dacă au fost refuzați. Pe mine mă interesează ca băncile să respecte întru totul normele de aplicare, care sunt făcute de Ministerul Finanțelor Publice”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si