Portugalia renunță să relaxeze restricțiile în Lisabona. O nouă explozie a cazurilor de COVID-19

Portugalia se confrunt cu un nou vârf de infectări cu coronavirus, după ce a lăsa garda jos și a permis două mari evenimente sportive cu zeci de mii de spectatori. Temerile privind o revenire a pandemiei a făcut ca Lisabona să rămână în continuare în lockdown.

Author: Razvan Ilie miercuri 09 iunie 2021 , 21:02

Lisabona și alte trei municipalități nu vor trece la următoarea fază a planului din cauza numărului mare de noi infectări[Sursa foto: European Data News Hub]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Cea mai mare parte a Portugaliei va trece la următoarea etapă de relaxare lunea viitoare, dar reguli mai stricte vor rămâne în vigoare în capitala Lisabona din cauza unei creșteri îngrijorătoare a infecțiilor cu COVID-19, a declarat miercuri Executivul portughez.

Citeste si: Câţi români s-au vaccinat împotriva coronavirusului în ultima zi

Portugalia, noi relaxări la nivel național din 14 iunie

Portugalia a impus un blocaj la nivel național în ianuarie pentru a stopa ceea ce era la acel moment cea mai gravă creștere a infecției de coronavirus din lume, dar restricțiile au fost ridicate treptat de la mijlocul lunii martie și majoritatea afacerilor și-au reluat deja activitatea cu publicul.

În cea mai mare parte a țării, restaurantele, cafenelele și pub-urile, care acum trebuie să închidă la 22:30, vor putea menține ușile deschise până la 1 dimineața, începând cu 14 iunie și nu mai există restricții privind programul de deschidere a magazinelor.

Citeste si: EURO 2020. Un supermeci din grupa E, pus în pericol de explozia cazurilor de COVID-19

Lisabona amână măsurile de relaxare

Potrivit decizie adoptate miercuri de Guvernul portughez, spectacolele culturale pot continua până la ora 1 dimineața, iar sălile de sport și de fitness vor putea să-i întâmpine pe oameni cu capacitate redusă. Lucrul la distanță nu va mai fi obligatoriu, dar este totuși recomandat, potrivit Reuters.

Cu toate acestea, Lisabona și alte trei municipalități nu vor trece la următoarea fază a planului din cauza numărului mare de noi infectări, iar normele în vigoare vor rămâne neschimbate până când situația COVID-19 se va îmbunătăți.

Citeste si: Carantină obligatorie pentru 14 zile: Lista galbenă a fost actualizată!

Cel mai mare număr de infectări din martie până acum

Cu o populație de aproximativ 10 milioane, Portugalia a raportat un total de 854.522 de infecții de când a început pandemia și 17.037 de decese. Îngrijorător este că ultimele date arată 890 de cazuri noi de COVID-19, cel mai mare salt zilnic de la începutul lunii martie.

Majoritatea cazurilor noi au fost în Lisabona și în jurul capitalei. "Situația din zona Lisabonei este îngrijorătoare", a declarat ministrul Mariana Vieira da Silva într-o conferință de presă.

Ministrul portughez care a dat veștile proaste pentru Lisabona: Mariana Vieira da Silva[Sursa foto: Twitter]

"Avem dificultăți în reducerea cazurilor." Toate companiile cu peste 150 de lucrători trebuie să-și testeze angajații, iar testele vor fi necesare acum pentru a accesa unele evenimente, a spus ministrul da Silva.

Decizia a venit după ce guvernul a fost supus criticilor că a permis două mari evenimente sportive, cu un număr mare de fani ai fotbalului- una la Lisabona, când Sporting a câștigat titlul portughez și a doua la Porto, pentru finala Ligii Campionilor.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si