Nicolai Patrușev, secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, a acuzat Occidentul că incită la conflicte la nivel național, adăugând că vecinii Rusiei din Caucaz s-ar putea confrunta în curând cu un „haos”.

Citește și: Anunțul făcut de soția lui Aleksei Navalnîi: „Voi continua munca lui Aleksei Navalnîi”

Nicolai Patrușev, cel care a lucrat împreună cu Vladimir Putin la fostul serviciu secret KGB din Sankt Petersburg, este prezentat drept cel mai probabil candidat pentru a-i succeda presedintelui rus, scrie Newsweek.com.

Patrușev este cunoscut pentru că susține politicile dure ale Kremlinului și a acordat mai multe interviuri în presa rusă, justificând decizia lui Putin de a lansa invazia pe scară largă a Ucrainei. 

Nikolai Patrushev este un inginer care, în anii 1990, a făcut carieră în serviciul de informații FSB, succesorul KGB-ului. Atunci când Vladimir Putin a devenit prim-ministru în 1999, Patrushev i-a succedat în funcția de director.

Nikolai Patrușev

Nikolai Patrușev

[Sursa foto: Kremlin.ru]

Nicolai Patrușev: "Pentru a-și atinge obiectivele, occidentalii sunt gata să facă orice"

Nicolai Patrușev a făcut remarcile pe 16 februarie la Bishkek, capitala Kârgâzstanului, în timpul unei reuniuni a secretarilor Consiliului de Securitate pe probleme afgane.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune- wowbiz.ro

El a acuzat Occidentul că incită la conflicte, de exemplu în Ucraina, și în Orientul Mijlociu, pentru a-și menține dominația globală, sugerând că Washingtonul beneficiază de acest „haos”.

"Întâlnirea noastră are loc pe fundalul unei agravări fără precedent a situației internaționale. Motivul pentru aceasta este dorința Occidentului de a-și menține cu orice preț dominația în afacerile mondiale", a spus Patrușev, a informat presa de stat rusă.

Potrivit lui Patrușev Washingtonul este încrezător că, în condiții de haos general, este mai convenabil să își mențină dominația.

"Pentru a-și atinge obiectivele, occidentalii sunt gata să facă orice", a adăugat mâna dreaptă a lui Vladimir Putin.

Vladimir Putin și fostul președinte al Rusiei, Dmitri Medvedev

Vladimir Putin și fostul președinte al Rusiei, Dmitri Medvedev

[Sursa foto: Kremlin.ru]

Dmitri Medvedev amenință cu o lovitură nucleară

Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a ameninţat din nou Occidentul cu un război nuclear total dacă Rusia, în urma războiului în Ucraina, este împinsă înapoi la graniţele sale din 1991, recunoscute la nivel internaţional. 

În prezent vicepreşedinte al Consiliului Securităţii Rusiei, Medvedev şi-a reiterat bine-cunoscuta poziţie conform căreia "puterile nucleare nu pierd niciodată un război" atât timp cât îşi apără patria, într-o postare făcută duminică pe Telegram.

Medvedev a vorbit despre ce s-ar întâmpla dacă Ucraina ar învinge în acest război.

Citeste si: Ce a transmis Geta Sterp cu privire la persoanele care se jignesc în mediul online. „Cât de multe rabdă Dumnezeu!”- kfetele.ro

Citeste si: Ies la iveală detalii revoltătoare despre incidentul din Leeds. Românii care s-au bătut cu polițiștii britanici sunt membrii unor clanuri periculoase- radioimpuls.ro

În opinia sa, revenirea Ucrainei la vechile sale graniţe ar fi în contradicţie cu Constituţia rusă, în special din cauza faptului că aceasta stipulează că teritoriile cucerite în estul Ucrainei şi Crimeea au fost deja anexate ca părţi integrante ale Rusiei.

"Oare aceşti idioţi (din Occident) chiar cred că poporul rus ar accepta o astfel de dezintegrare a ţării sale?", a scris Medvedev pe contul său de Telegram.

Din contră, forţele armate ruse şi-ar desfăşura întregul arsenal şi ar ataca Washingtonul, Berlinul sau Londra, în plus faţă de Kiev, a precizat el.

Fostul președinte al Rusiei, Dmitri Medvedev

Fostul președinte al Rusiei, Dmitri Medvedev

[Sursa foto: Kremlin.ru]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si