Postul Paștelui ortodox 2020. Părintele Ignatie recomandă un post dur: Fărã telefoane, Facebook, sau e-mail

Postul Paștelui ortodox 2020. Preasfințitul Părinte Episcop Ignatie al Hușilor spune, la începutul Marelui Post, că ar trebuie să intrăm într-un soi de carantină, pentru că ”trăim într-o eră a tehnologiei și se impune și un alt tip de post, o carantină mediatică”.

R.B., marți 03 martie 2020 , 13:08

Postul Paștelui ortodox 2020
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Postul

Paștelui ortodox 2020. ”Lumea în care trăim este una prin exelență a virtualului, a videocrației.

Trăim într-o eră a tehnologiei și se mai impune și un alt tip de post, o carantină mediatică.

Postul Paștelui ortodox 2020

Citeste si: Postul Paștelui 2020 începe astăzi: Tradiții și obiceiuri românești

Postul Paștelui ortodox 2020. Să fim mai puțin dependenți de telefoane

Postul Paștelui ortodox 2020. Să ne propunem, cel puțin în prima săptămână, să fim mai puțin dependenți de telefoane, de rețelele de socializare, de conturile de mail, ca să nu pătrundă neliniștea pe care acestea o aruncă în noi.

Tehnologia este o binecuvântare, dar are și un revers foarte delicat, pentru că fragmentează foarte mult gândirea. Dobândim o dependență de tehnologie încât ne este foarte greu să ne desprindem.

Citeste si: Calendar ortodox martie 2020. Ce se sărbătoreșe în a treia zi de primăvară?

Postul Paștelui ortodox 2020. Postul este o jertfă și cred că este o jertfă și să renunțăm la telefon

Cred că se impune, în lumea în care trăim, și un asemenea tip de post. Postul este o jertfă și cred că este o jertfă și să renunțăm la telefon.

Postul Paștelui ortodox 2020

Postul Paștelui ortodox 2020. În tradiția noastră prima săptămână din post este foarte aspră. Este numită Săptămâna Curată, aproape echivalentă cu Săptămâna Patimilor.

Citeste si: Săptămâna Albă 2020. Ce nu ai voie? E mare PĂCAT!

Postul Paștelui ortodox 2020. Ar fi foarte bine să ne desprindem cât mai mult de cele care nu ne aduc liniște

Postul Paștelui ortodox 2020

În mănăstiri, unde se ține cu maximă rigurozitate această săptămână, se închide trapeza, și călugării nu mănâncă nimic, cu excepția zilelor de miercuri și vineri când se slujește Liturghie Darurilor mai înainte sfințite. De ce? Pentru ca diavolul să fie doborât prin puterea postirii.

Postul Paștelui ortodox 2020. Ar fi foarte bine să ne desprindem cât mai mult de cele care nu ne aduc liniște”, spune părintele.

Postul Paștelui 2020. Când pică Paștele în 2020? Paște 2020 data. Postul Paștelui 2020 a început pe data 2 martie. De această perioadă sunt legate multe obiceiuri

Postul Paștelui 2020. Când pică Paștele în 2020? Paște 2020 data.  Postul Paștelui 2020 a început pe data de 02 martie și este cel mai lung și mai aspru dintre cele pa­tru posturi de durată ale Bisericii Ortodoxe.

Postul Paștelui ortodox 2020

În 2020, Paştele ortodox pică pe data de 19 aprilie.

Postul Paştelui se ține fără carne şi lactate, iar în cele 40 de zile sunt doar două zile de dezlegare la peşte, de Buna Vestire şi de Florii, faţă de postul Crăciunului, când sunt 15 zile cu dezlegare la peşte.

Postul Paștelui 2020. Când pică Paștele în 2020? Paște 2020 data. Tradiții în Postul Paștelui 2020

Potrivit credinței populare, Postul Paștelui este împărțit în două perioade: Postul Păresimilor, care ține până în Duminica de Florii și Postul Paștelui, reprezentat de ultima săptămână, Săptămâna Mare.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Curs valutar BNR marți, 13 aprilie 2021: Euro și dolarul cresc față de leu! Care sunt... Curs valutar BNR marți, 13 aprilie 2021: Euro și dolarul cresc față de leu! Care sunt noile cotații
spotmedia.ro
Altă cale nu e! Bărbați sau puștani Altă cale nu e! Bărbați sau puștani
spotmedia.ro
Toți angajaţii de la Primăria Capitalei primesc spor de condiții vătămătoare de muncă,... Toți angajaţii de la Primăria Capitalei primesc spor de condiții vătămătoare de muncă, deşi lucrează într-o clădire reabilitată din centru. Salariul mediu e dublu faţă de media pe ţară
b1.ro
Diana Șoșoacă, acuzații grave la adresa medicilor. DE CE MOR pacienții COVID? Diana Șoșoacă, acuzații grave la adresa medicilor. DE CE MOR pacienții COVID?
infoactual.ro
Ce spun medicii despre starea de sănătate a lui Victor Socaciu. „Spitalul se supune... Ce spun medicii despre starea de sănătate a lui Victor Socaciu. „Spitalul se supune tuturor rigorilor legale…”
infoactual.ro
Premiile BAFTA 2021. Cele mai importante nume în industria britanică de film Premiile BAFTA 2021. Cele mai importante nume în industria britanică de film
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si