Povestea care te va cutremura! Un profesor universitar din Cluj traieste o adevarata drama: " De doua ori pe luna sunt scos din cusca si dus in alta"

Un clujean de 37 de ani, profesor la universitatea din Beijing, traieste o drama de nedescris, dar statul roman nu sare sa il ajute.

Author: M.C.B. joi 12 iulie 2018 , 18:23

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Marius, stabilit in China in 2010, fost profesor la o prestigioasa universitate din Beijing, a fost arestat in martie 2014 si condamnat in martie 2016 la 8 ani de inchisoare pentru ca a primit 80 de dolari de la o persoana, fara sa stie ca banii ar proveni de la niste infractori.

Prin sentinta, romanul a fost obligat si la plata unei amenzi in cuantum de 100.000 RMB – moneda chinezeasca Yuan, echivalent a peste 13.600 de euro.

Clujeanul a scris intr-un memoriu  ca a fost incarcerat in arestul politiei districtuale timp de 2 ani si jumatate, pe intreaga desfasurare a anchetei si procesului, timp in care spune ca i-au fost incalcate in totalitate toate drepturile.

"Este de-a dreptul cutremurator faptul ca in secolul 21 este inca posibil ca o fiinta umana sa fie dezbracata de orice drept, de orice putere de a se apara si pur si simplu aruncata intr-o cusca ca un câine mort pentru ca intr-un final apoteotic, dupa 2 ani si jumatate sa fie scoasa din cusca si târâta in fata judecatorului pentru a i se determina vinovatia", scrie Marius.

Potrivit acestuia, tortionarii au facut tot ce le-a stat in putere pentru a-i distruge psihicul si sufletul. A stat inchis intr-o cusca de 16 mp cu alti 12 cetateni chinezi, cu care nu a putut comunica caci acestia nu stiau engleza

"Ani in sir, izolat de alti straini, condamnat la o ”tacere muta”, nu am vorbit cu nimeni, fara numai cu bunul Dumnezeu. Se adauga multe alte torturi psihice de nesuportat, de care nu pot pomeni aici, insingurarea, frigul, hrana saracacioasa.. toate menite sa te distruga psihic pentru a nu te putea apara in timpul procesului. De doua ori pe luna eram scos din cusca si dus intr-o alta, legat fedeles de mâini si de picioare intr-un scaun de metal ce semana izbitor cu un scaun electric in timp ce mi se repeta obsesiv ca singura mea sansa este ca, odata ajuns in fata judecatorului, sa ii implor mila cu lacrimi in ochi", scrie barbatul.

Un alt cetatean britanic a fost arestat pentru aceeasi fapta, dar el a fost eliberat, in schimb cetateanul roman nu. 

Sursa: evz.ro 

 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si