Povestea fabuloasa a masinii de un milion de dolari a Regelui Mihai! S-au fabricat doar 116 modele in toata lumea, iar bijuteria a fost parasita intr-o parcare din Drumul Taberei!

Regele Mihai a fost un mare pasionat de masini.

Matei Vaihan, duminică 10 decembrie 2017 , 19:30

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Regele Mihai a invata sa conduca inca dincopilarie, pe aleile Castelui  Peles, furand meserie de la soferii de la Palat. Ulterior, acesta a devenit un colectionar de masini. „Rolls Royce, Ford, Delahaye, Buick, Volvo, Alfa Romeo, Lincoln… Dar cel mai apropiat de suflet i-a fost un SS Jaguar 100 Supersport, fabricat în anul 1937, primit cadou la împlinirea vârstei de 16 ani. Au existat doar 116 exemplare din acest model”, a dezvaluit Auto Test Magazin.

Maşina a avut o viaţă agitată descrisă, cu lux de amănunte, în volumul „Istoria întortocheată a Jaguarului albastru”, de Radu Portocală. Prima oară a fost vândută în anul 1944. Apoi a schimbat mai mulţi proprietari, o vreme a fost părăsită într-o parcare din Drumul Taberei, iar în 1977 a ajuns în Grecia. De aici a plecat la un restaurator specializat din Anglia, unde a stat opt ani. Pe 29 mai 1991, după 47 de ani, Regele Mihai şi-a întâlnit vechea dragoste, iar martorii susţin că suveranul a fost foarte emoţionat”, s-a mai scris despre masina preferata a Regelui.

„Maşina de suflet a Regelui Mihai a fost un Jaguar albastru, comandat special pentru Rege în 1937”, s-a scris si in cartea „Masinile Regelui”. „Exemplarul a fost vândut după câţiva ani, azi ajungând să valoreze peste 1 milion de dolari.

O altă piesă de colecţie care a aparţinut Regelui a fost un BMW – vândut cu 20.000 de euro în cadrul primei Licitaţii de Maşini de Colecţie din România, organizată în august 2012. Modelul BMW 760Li a fost limuzina oficială cu care Regele Mihai I a făcut călătorii în ţară şi în străinătate”, s-a dezvaluit despre colectia de masini a Regelui Mihai.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Jador și Starlin, la un pas de bătaie la Survivor România 2021. Maria a dezvăluit ce se... Jador și Starlin, la un pas de bătaie la Survivor România 2021. Maria a dezvăluit ce se întâmplă în timpul competiției: „De două luni de zile, Jador...”
spotmedia.ro
Un efect secundar al vaccinului anti-COVID poate declanșa o alertă falsă de cancer. Cum... Un efect secundar al vaccinului anti-COVID poate declanșa o alertă falsă de cancer. Cum poate fi făcută diferența
b1.ro
Zanni de la Survivor, mărturii cutremurătoare despre perioada grea în care a stat la... Zanni de la Survivor, mărturii cutremurătoare despre perioada grea în care a stat la orfelinat: „Eram ca un animal / Nu știam că sunt băiat/ A fost teribil"
monitorulcj.ro
Clujeanca Roxen va interpreta piesa „Amnesia” la Eurovision 2021. VIDEO Clujeanca Roxen va interpreta piesa „Amnesia” la Eurovision 2021. VIDEO
infoactual.ro
Cale nouă pentru o ZODIE în luna martie! Astrolog: Se schimbă TOTUL Cale nouă pentru o ZODIE în luna martie! Astrolog: Se schimbă TOTUL
infoactual.ro
Ce se întâmplă când Luna Plină intră în Fecioară! Astrolog: „Atenție la vise!” Ce se întâmplă când Luna Plină intră în Fecioară! Astrolog: „Atenție la vise!”
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si