Povestea fabuloasa a vilei de 1.000 de metri patrati a lui Bogdan Olteanu! Viceguvernatorul BNR si-a ridicat casa pe terenul Parohiei Ghermanesti, care i-a cerut 1,5 euro pe metrul patrat!

Bogdan Olteanu a concesionat terenul pe care si-a ridicat uriasa vila de la Parohia Ghermanesti.

Editor: Andrei Comsa Author: Matei Vaihan vineri 29 iulie 2016 , 15:07

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu a fost retinut de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), joi noapte, pentru ca ar fi solicitat si primit de la Sorin Ovidiu Vantu, in 2008, cand era presedinte al Camerei Deputatilor, un milion de euro si sprijin electoral, constand in servicii de marketing si consultanta, in schimbul efectuarii de demersuri pe langa membrii Guvernului pentru numirea ca guvernator al Deltei Dunarii a lui Liviu Mihaiu, anunta DNA.

Presa a relatat pe larg despre averea lui Olteanu, cel mai spectaculos element al acesteia fiind casa de locuit din Ghermanesti, de pe malul lacului Snagov, cu o suprafata de 1.057 de metri patrati! Constructia a inceput in aprilie 2013 si trebuia sa tina 2 ani, daar a fost finalizata mai devreme, in 2014. „Palatul, conform panoului de santier, este mai mult decat suficient pentru o familie cu doi copii – va avea subsol, parter si doua etaje, plus anexe, debarcader si alte utilitati”, scria sursazilei.ro, care a realizat un fotoreportaj cu vila uriasa a lui Olteanu. Interesanta este si povestea terenului de 2.000 de metri patrati pe care a fost ridicata casa. Olteanu l-a concesionat pe un pret ridicol, de 1,5 euro de metru patrat, de la Parohia Ghermanesti.
Vila lui Bogdan Olteanu domina peisajul de pe malul lacului
Vila lui Bogdan Olteanu domina peisajul de pe malul lacului
Conform informatiilor puse la dispozitiae de catre reprezentantii Parohiei Ghermanesti (unul dintre satele comunei Snagov), presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a concesionat in 2006 un teren al Parohiei.
Parcela are 2.000 de metri patrati si i-a fost concesionata lui Olteanu cu exorbitantul pret de 1,5 euro pe metru patrat. Adica, pentru fiecare an de concesiune a terenului, presedintele Camerei Deputatilor plateste 3.000 de euro”,
scria Academia Catavencu in 2008. „Contractul, valabil pe cel putin 35 de ani, dar cu clauza de prelungire cu macar jumatate din perioada, prevede ca Bogdan Olteanu poate construi pe suprafata concesionata. O casa, o vila, un bloc, numai restaurant sa nu fie, ca nu suporta pamintul sfint al Bisericii asa o cladire de huzureala. Pentru asemenea conditii crestinesti, Olteanu a platit, in avans, pe patru ani, cit un mandat la guvernare. Adica a pus pe masa Parohiei Ghermanesti 12.000 de euro si apoi si-a vazut mai departe de treburile tarii, din inaltul jilt de presedinte al Camerei Deputatilor. Daca va intrebati de ce Bogdan Olteanu nu a cumparat, pur si simplu, acel teren, explicatii ar fi mai multe, dar nu neaparat foarte ortodoxe. Pai, in primul rind, din punct de vedere financiar, trebuie sa fii nebun sa cumperi la un pret enorm, cind poti sa obtii acelasi teren la un pret de 7-8 ori mai mic. Sa calculam: in zona in care a concesionat presedintele Camerei Deputatilor, un metru patrat de teren costa in jur de 500 de euro. La doar citeva sute de metri distanta, un alt snagovean a cumparat o bucata de teren cu 800 de euro pe metrul patrat”, mai dezvaluia saptamanalul.Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si