Povestea impresionanta a Alexandrei, copila geniala din Galati care a fost primita in Mensa. Se relaxeaza cu ecuatii si picteaza matematic

Alexandra Maryam Dimofte, eleva in clasa a VI-a la Colegiul „Costache Negri“ din Galati, a devenit in acest an cel mai tanar membru al Mensa, organizatie ce reuneste persoane cu un grad mare de inteligenta din 100 de tari.

marți 17 ianuarie 2017 , 09:40

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

 

Povestea impresionanta a Alexandrei, copila geniala din Galati care a fost primita in Mensa. Se relaxeaza cu ecuatii si picteaza matematic
Alexandra Maryam Dimofte, eleva in clasa a VI-a la Colegiul „Costache Negri“ din Galati, a devenit in acest an cel mai tanar membru al Mensa, organizatie ce reuneste persoane cu un grad mare de inteligenta din 100 de tari. Alexandra se foloseste de matematica si pentru a picta,  iar tablourile ei le sunt vandute colegilor de clasa si cunostintelor. Alexandra Maryam Dimofte (12 ani) face parte din acest an din clubul select al Mensa, ai carui membri au un coeficient foarte mare de inteligenta. Desi pentru altii ar parea un motiv de mandrie, Alexandrei nu ii place sa i se spuna domnisoara Mensa, asa cum o alinta unii profesori. „Noi am invatat-o sa fie mai discreta, mai smerita. Am incercat sa o facem sa inteleaga ca nu trebuie sa-i creasca orgoliul pentru ca este in Mensa. Este o recunoastere a calitatilor ei, dar nu inseamna ca trebuie sa mergem cu nasul pe sus“, ne explica mama Alexandrei, Nicoleta Dimofte. Din clasa a II-a, Alexandra isi face temele singura datorita capacitatii sale extraordinare de a acumula rapid informatii si de a gasi solutii la problemele de matematica. Prima participare la olimpiada judeteana de matematica a insemnat o experienta importanta pentru Alexandra, care mai avea nevoie doar de o sutime pentru a se califica la faza nationala. Anterior, micutul geniu isi trecuse in cont cateva premii la alte concursuri de matematica, cel mai important fiind Concursul interjudetean de matematica „Cristian S. Calude“, organizat de Colegiul „Vasile Alecsandri“ din Galati, unde a obtinut o mentiune in 2015.
Citeste mai mult: adev.ro/oh8su7

Alexandra se foloseste de matematica si pentru a picta,  iar tablourile ei le sunt vandute colegilor de clasa si cunostintelor. Alexandra Maryam Dimofte (12 ani) face parte din acest an din clubul select al Mensa, ai carui membri au un coeficient foarte mare de inteligenta. Desi pentru altii ar parea un motiv de mandrie, Alexandrei nu ii place sa i se spuna domnisoara Mensa, asa cum o alinta unii profesori.

„Noi am invatat-o sa fie mai discreta, mai smerita. Am incercat sa o facem sa inteleaga ca nu trebuie sa-i creasca orgoliul pentru ca este in Mensa. Este o recunoastere a calitatilor ei, dar nu inseamna ca trebuie sa mergem cu nasul pe sus“, ne explica mama Alexandrei, Nicoleta Dimofte.

Din clasa a II-a, Alexandra isi face temele singura datorita capacitatii sale extraordinare de a acumula rapid informatii si de a gasi solutii la problemele de matematica. Prima participare la olimpiada judeteana de matematica a insemnat o experienta importanta pentru Alexandra, care mai avea nevoie doar de o sutime pentru a se califica la faza nationala.

Anterior, micutul geniu isi trecuse in cont cateva premii la alte concursuri de matematica, cel mai important fiind Concursul interjudetean de matematica „Cristian S. Calude“, organizat de Colegiul „Vasile Alecsandri“ din Galati, unde a obtinut o mentiune in 2015.

Citeste continuarea pe Adevarul.ro

 

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si