Povestea impresionantă a Danielei. Cum a ajuns femeia de 60 de ani voluntar-pompier

La vârsta de 60 de ani, Daniela, o femeie din Timișoara a devenit voluntar-pompier după ce un incendiu îi cuprinsese locuința. Doi ani mai târziu, a apelat la aceiași pompieri pentru a salva viața soțului ei. Toate greutățile cu care s-a confruntat au determinat-o să devină pompier-voluntar. În doar 6 luni, femeia are peste 200 de ore de voluntariat.

Author: Alexandra Costea marți 27 septembrie 2022 , 08:57

Povestea impresionantă a Danielei. Cum a ajuns femeia de 60 de ani voluntar-pompier

Povestea impresionantă a Danielei. Cum a ajuns femeia de 60 de ani voluntar-pompier

[Sursa foto: MediaFax]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Povestea Danielei Mihoc, femeia care la 60 de ani s-a decis să devină voluntar-pompier, a început în anul 2018.

Într-o seară de toamnă, casa în care locuia Daniela, situată în apropierea Detașamentului 1 de Pompieri Timișoara, avea să se aprindă de la coșul de fum.

„Îngerii ei” salvatori, așa cum ea îi numește pe pompieri, au intervenit și au stins flăcările care cuprinseseră întreaga locuința. Aflată în stare de șoc și panică, paramedicii SMURD i-au evaluat starea în aceea noapte.

Citeste si: Povestea impresionantă a lui Sorin, un voluntar ISU neînfricat. Bărbatul a păzit și mari actori de la Hollywood

Chiar de atunci, femeia de 60 de ani le-a rămas recunoscătoare pompierilor pentru că i-au redat speranța la viață.

La doar doi ani după ce flăcările i-au cuprins casa, Daniela avea să se confrunte cu o altă nenorocire: soțul ei, în vârstă de 69 de ani, s-a stins din viață.

Pe data de 1 ianuarie 2020, chiar în prima zi a anului, la primele ore ale dimineții, soțul ei acuza dureri în piept și respira cu dificultate. Și de această dată, Daniela a cerut sprijinul salvatorilor. Pompierii SMURD veniți acasă l-au găsit pe bărbat în stop cardiac. După multe manevre de resuscitare, din nefericire, nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața bărbatului.

Ce a făcut-o pe Daniela să-și dorească să devină pompier

După moartea soțului ei, Daniela a simțit că este timpul potrivit să învețe lucruri noi și să fie utilă semenilor ei.

Fiul Danielei a fost cel care a descoperit de pe site-ul ISU Timiș, programul de voluntariat „Salvator din pasiune” și a venit cu mama lui la sediul ISU pentru a o înscrie.În acest fel, tânărul a reușit să-i îndeplinească dorința mamei sale de a-i cunoaște mai bine pe “îngerii ei”.

Citeste si: Connect-R a reacționat în cazul preotului Visarion Alexa: „Încetați să mai credeți că preoții sunt sfinți”

Femeia a împlinit anul acesta vârsta de 60 de ani, dar spune că „niciodată nu este prea târziu pentru îndeplinirea unui vis. Îmi doresc să am parte de înțelepciune, ca să pot face lucruri pentru ceilalți, deseori aflați în nevoie”.

În numai 6 luni de voluntariat, Daniela a acumulat peste 200 de ore. Hotărârea de a se alătura pompierilor voluntari este o experiență care i-a schimbat viața.

Citeste si: Povestea emoționantă a două surori. Manuela și Alexandra s-au regăsit după 20 de ani

„Fiecare misiune are un caracter înălțător. Îmi place tot ceea ce fac aici”,  a mărturisit Daniela.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si