Povestea lui Moş Crăciun: De ce aduce cadouri copiilor?
Iată care este, de fapt, adevărata poveste a lui Moș Crăciun, bătrânul cu barbă albă și costum roșu, care le aduce cadouri copiilor ascultători, în ajun de Crăciun!
Moș Crăciun este personajul mitologic care lasă cadouri sub prad tuturor copiilor în noaptea de Ajun de Crăciun.
În general, Moș Crăciun este imaginat ca fiind îmbrăcat într-un costum roșu, având o barbă lungă și albă și locuind într-o țară nordică, în Finlanda sau în Canada.
De asemenea, Moș Crăciun este ajutat de spiridușii săi la pregătirea cadourilor în atelierul Moșului.
Potrivit mitologiei creștine, există numeroase legende care explică apariția cadourilor pentru copii, sub bradul de Crăciun.
Una dintre legendele lui Moș Căciun spune că Maica Domnului, fiind cuprinsă de durerile nașterii, i-a cerut adăpost lui Moș Ajun. Însă, acesta i-a spus că este sărac și a refuzat-o, dar a trimis-o la fratele lui mai mic și mai bogat, Moș Crăciun.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: Câte zile mai sunt până la Crăciun? Pe urmele lui Moş Crăciun: Google a lansat Santa Tracker
Când ajunge la casa lui Crăciun, Maica Domnului o găsește pe soția acestuia, Crăciuneasa și îi cere acesteia adăpost. Crăciuneasa nu a stat mult pe gânduri, însă știindu-și soţul rău și necredincios, nu o primește în casă și o trimite să nască în grajdul vitelor.
Mai apoi, fără să-i spună soțului ei, Crăciuneasa o ajută pe Maica Domnului să-L nască pe Pruncul Iisus.
Dar când Moș Crăciun aflat de faptele soției sale, acesta o pedepsește și îi taie mâinile. Printr-o minune, Maica Domnului o vindecă și îi lipește mâinile la loc.
Însă, văzând această minune și aflând că în grajdul sau S-a născut Domnul Iisus, Moș Crăciun se căiește și îi cere iertare lui Dumnezeu, devenind astfel „primul creștin”.
Se spune că Moș Crăciun s-a căit atât de mult, încât a doua zi și-a împărțit întreaga avere copiilor sărmani. Astfel, de atunci, în fiecare an, în Ajunul Nașterii Domnului, Moș Crăciun vine cu sania trasă de reni, intră pe horn și pune sub brad darurile mult așteptate de copii.
Citeste si: VIDEO| Cu ce culori împodobim brandul de Crăciun în 2021? Tendinţe pentru decorurile de sărbătoare