Povestea secreta a uneia dintre cele mai frumoase case din centrul Capitalei! In ea s-a filmat “Felix si Otilia”

Bucurestiul are multe povesti, iar casele vechi ascund multe secrete. O astfel de casa este si “Casa Miclescu”, un palat din centrul Capitalei.

C.L., vineri 16 martie 2018 , 21:18

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Vila aflata pe Soseaua Kiseleff si cunoscuta ca si “Casa Miclescu” a fost un adevarat palat, iar despre aceasta se spune astazi ca este cea mai “vanata” din Capitala. Si asta pentru ca aceasta casa, monument istoric, se afla in mijlocul unui teren de 3000 mp in cea mai scumpa zona a Bucurestiului. 

Casa a fost proiectata la inceputul secolului XX de celebrul arhitect Ion Mincu si a fost cumparata de Jean Miclescu, descendentul unor mari boieri, casatorit cu Alina Cantacuzino. Dupa moartea acestora, in casa a ramas fiul lor, pana cand comunistii au confiscat-o.  Numai ca Miclescu a refuzat sa plece din casa si a locuit pana in 1990, cand a murit, la 90 de ani, intr-o camaruta ce fusese baia de la subsolul conacului, scrie calatorinromania.com


In tot acest timp, in conac au fost chiriasi. Printre acestia si familia pictorului Stefan Szonyi, preorectorul Facultatii de Arte Plastice de la acea vreme. Fiica lui cea mare este Julieta Szonyi, actrita care a jucat rolul Otiliei din celebrul film “Felix si Otilia”. Putini stiu ca interioarele din film sunt filmate chiar in “Casa Miclescu”. De altfel, acele imagini sunt singurele marturii ale frumusetii casei care acum este in paragina.

Actualul proprietar, fostul antrenor Titi Dumitriu nu a fost interesat de constructia pro-priuzisa. De altfel, pe blogul Art Historia, acesta a si marturisit ca nu a facut achizitia decat pentru terenul imens, unde vrea sa construiasca un turn.

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si