EXCLUSIV L-au ajuns blestemele pagubasilor! Ioan Stoica, patronul Caritas, a fost evacuat din casa cu politia! In ultimii ani, inventatorul jocului piramidal care a falimentat sute de mii de romani se mutase in locuinta fostei sotii!

Ioan Stoica (76 de ani), patronul celebrului joc piramidal Caritas, a fost evacuat cu forta din casa fostei sotii, cu care se mutase.

Petru Luca, vineri 09 martie 2018 , 20:26

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Sute de mii de romani au jucat, intre 1992 si 1994, la Caritas, celebrul joc piramidal care "garanta" castigarea unei sume de opt ori mai mare decat cea depusa. Dupa prabusirea oficiala a sistemului, anuntata pe 18 mai 1994, circa 300000 de romani si-au pierdut economiile stranse o viata intreaga, nereusind sa recupereze nimic din paguba.

Creatorul jocului care a rulat, conform unei estimari a BNR, echivalentul a 4 miliarde de dolari, este Ioan Stoica, un afacerist care a si facut inchisoare, un an si jumatate, pentru frauda, fiind eliberat in iunie 1996. Haituit de creditori, Stoica s-a ascuns ani buni prin Brasov, fiind descoperit abia in 2012, cand reporterii WOWbiz.ro l-au identificat drept cetatean model al urbei, mutat la etajul 4 al unui bloc de garsoniere.

Ulterior, deranjat de faptul ca i s-a aflat adresa, patronul Caritas s-a mutat in locuinta fostei sale sotii, Helen. "Helen Stoica, ultima lui nevasta, locuia de fapt in casa mostenita de mine din partea mamei si retrocedata de stat acum 5 ani. Imi platea doar 200 de lei pe luna, asa ne intelesesem. La un moment dat, in spatiu a aparut si Ioan Stoica, care nu a vrut sa-i prezinte nici macar buletinul sotului meu, pretinzand ca locuieste exact la adresa lui din buletin!", a declarat Anca C., proprietara casei familiei Stoica, pentru stirilekanald.ro.

Dar Helen si Ioan Stoica nu si-au platit chiria, avand si restante mari la gaze si la alte utilitati, fiind evacuati pana la urma din casa si dupa interventia politiei! "N-am avut de ales, castigasem oricum si toate procesele...Despre ea stiu ca a primit o locuinta din partea Primariei, dar despre el nu se mai stie nimic, a disparut din nou, ca de obicei", a concluzionat proprietara casei in care familia fondatorului Caritas a locuit in ultimele trei decenii. 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si