Anchetatorii care au descins în fermele din jurul localităților Jaén, Huelva, Córdoba și Albacete descriu condiții de coșmar.

Românii și moldovenii, chiar familii întregi, stăteau înghesuiți în condiții de nedescris: dormeau pe jos, pe saltele murdare, printre șobolani, iar unii dintre ei locuiau într-un fel de corturi făcute din folii de plastic, unde singurul obiect de "lux" era un mic aragaz.

Citeste si: Catastrofă mondială. 1.600 de persoane au murit în urma musonului

În schimbul mizeriei, românii și moldovenii nu făceau decât să le umfle conturile cu un milion de euro lunar celor de la Companiei de Angajări Temporare, cu sediul în Almonte. Sub paravanul muncii în agricultură, pe termen scurt, suspecții instaurau un regim de teroare.

Povestea uluitoare a românilor ținuți în condiții de sclavie în Spania

Potrivit publicației El Pais, Operațiunea Urofort, ale cărei detalii au ieșit la iveală astăzi, a început încă din vara anului 2019, atunci când o patrulă a Gărzii Civile a depistat o mașină plină de imigranți fără documente lângă orașul Fuerte del Rey.

În urma investigațiilor a reieșit faptul că exista o organizație formată din cetățeni români care exploatau compatrioți, pe care îi ademeneau să vină în Spania pentru a câștiga bani din muncă cinstită. Promisiunile unor locuri de muncă bine plătite, în condiții umane, se loveau însă de o realitate cruntă, arată observator.tv.

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Monica Gabor, prima reacție după ce a văzut imaginile cu Irina din România! Unde a dus-o Irinel Columbeanu pe fiica lor înainte să se întoarcă în America și ce a avut de zis fosta soție?- wowbiz.ro

Din salariul pe care ar fi trebuit să îl primească de la Compania de Angajări Temporare, aceștia luau doar o zecime. Din puținul care le rămânea erau nevoiți să-și plătească cazarea de coșmar, mâncarea și chiar apa.

„Plăteau 3 euro pe o sticlă de 50 de cenți", a spus un responsabil din cadrul investigației, potrivit sursei citate.

Povestea uluitoare a românilor ținuți în condiții de sclavie în Spania. Dormeau pe jos, îngrămădiți, printre șobolani

Citeste si: Otrava din bucătărie. Ce te îmbolnăvește de cancer și faci în fiecare zi

Organizația făcea un milion de euro pe lună, deși, în anumite momente din an, această sumă se putea dubla. Banii erau spălați prin cumpărarea de proprietăți imobiliare în România.

Membrii rețelei nu se fereau de lux. Trăiau pe picior mare în Spania și conduceau mașini de 160.000 de euro.

Nu-i lăsau să meargă nici la înmormântări

Fiecare grup de muncitori era monitorizat de către un membru de-al rețelei, denumit „caporal". Condițiile erau atât de stricte, încât un muncitor a fost împiedicat să meargă la înmormântarea tatălui său, în România.

Citeste si: Gagea, deranjat de gestul pe care l-a făcut Alexandra atunci când l-a luat pe Bogdan de mână. „Ai impresia că Bogdan nu are șanse în fața nimănui?”- kfetele.ro

Citeste si: Atacat de rechin. Un actor celebru din "Piraţii din Caraibe" a murit la 49 de ani. Și-a găsit sfârșitul în timp ce făcea surfing- radioimpuls.ro

Citeste si: „O incoruptibilă la Bruxelles”, replica francezilor la adresa Laurei Codruța Kovesi

Una dintre victime, o femeie, chiar a raportat un abuz sexual. „Câteodată ne amenințau cu represalii asupra familiei din România sau Molova dacă nu ne supuneam instrucțiunilor", au

spus sursei din anchetă.

Circa 600 de persoane ar fi căzut pradă rețelei, în ultimii 3 ani, dintre care 145 au fost identificate.

Pe urmele indivizilor au fost deschise dosare penale pentru trafic de persoane, spălare de bani și constituire de grup infracțional organizat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si