Praga, ”platou de filmare” pentru un scenariu post-apocaliptic în plină carantina de coronavirus: ”Aici trăim o distopie deja”

Praga, capitala Cehiei, este unul dintre orașele care, în tot timpul anului, este plin: localnici, turiști, oameni, toți de-a valma, într-o goană continua după restaurantele de senzație, punctle turistice de invidiat pentru orice oraș al Europei, centrul fiind, zi și noapte, aglomerat.

Radu C. Munteanu, miercuri 18 martie 2020 , 09:11

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Acum însă, în plină pandemie a coronavirusului, cu o Cehie devastată – peste 400 de cazuri la o populație cât jumătate față de cea a României – autoritățile au luat decizia unei carantine stricte.

Citeste si: Călătorii români refuzaţi în Ungaria! Recomandare: schimbați destinația pe o cursă directă spre România

Citeste si: Medicii de familie, apel către Guvern: ''Nu avem măşti, nu avem halate, dezifectanţi, mănuşi. Nu avem cu ce face faţă!''

Citeste si: Un alt actor de la Hollywood a fost testat pozitiv cu virusul COVID-19. „Fără panică!”

”Parcă trăim o distopie deja. Nu îmi vine să cred ce se întâmplă. Înțeleg că e o epidemie gravă, dar așa ceva nu am văzut niciodată. Totul e închis, mai puțin magazinele alimentare. Restaurante, muzee, tot, tot... Niciun om pe stradă. Locuiesc în centrul Pragăi de aproape 7 ani, dar așa ceva nici nu îmi închipuiam că poate fi. Adică, în fața blocului de apartamente în care locuiesc e mai gol ca niciodată într-o perioadă care, în mod obișnuit, era aglomerată și ziua, și noapte. Ziua turiști care caută, invariabl, ceasul din Praga și restaurante, iar noapte, bețivi, de obicei din Anglia, care urlă ca demenții...

Dar era agitație, acum pare sanatoriu”, ne-a spus, în exclusivitate, un român stabilit în Cehia din 2016. Mai mult, Ioan T. ne-a dezvăluit că ultimele zile au fost problematice pentru cei care nu sunt obișnuiți să gătească acasă și care mâncau, de obicei, în vreo tavernă.

”Trebuie să îmi gătesc zi de zi. Nu zic, magazinele sunt bine apovizionate, dar nu e mai nimeni obișnuit.

Oricum, se păstrează distanța socială, lumea e amabilă, dar devine chiar enervant, frustrant, când vezi că toate terasele sunt goale, că totul e închis și trebuie doar să stai în casă, să lucrezi și nimic altceva de făcut”, ne-a mai spus Ioan T., un român stabilit în Prga.

În altă ordine de idei, ne-a mai explicat el, problemele de coronavirus sunt mult mai grave în Praga decât se așteaptă lumea.

”Din ceea ce înțeleg, mulți localnici și nu numai, dar care nu pot lucra de acasă, de exemplu bucătarii, frizerii etc, sunt foarte nemulțumiți, mai ales că stau acasă și sunt neplătiți... Nu mai zic de cei care depind de turismul și transportul din Praga, o industrie uriașă, mai ales că e un oraș care se bazează pe asta. Toți se tem că vor rămâne șomeri, iar atunci lucrurile vor fi chiar problematice aici.
Pentru că lumea nu stă pe gânduri, se vor organiza proteste, oamenii sunt extrem de implicați civic... Nu m-ar mira să vedem, în Praga, dacă Guvernul ceh nu îi va proteja pe cei expuși la probleme economice, o nouă Revoluție la Praga”,
ne-a mai precizat Ioan T.

De altfel, Ioan T. ne-a pus la dispoziție o serie de imagini cât se poate de explicite cu zona centrală a orașului, parcă părăsită complet.

Cehia a închis granițele din cauza coronavirusului

Cehia este și ea extrem de afectată de epidemia de coronavirus, înregistrând, ieri, 17 martie 2017, nu mai puțin de 400 de cazuri, din care destul de multe grave. De aceea, Guvernul ceh a decis intrarea în carantină, iar oamenii vor mai putea ieși din casă doar pentru activități importante, precum cumpărăturile de alimente, serviciu, deplasările la bancă, la spital, sau la oamenii care au nevoie de îngrijire, precum și vizitele la farmacie. Cehia este a patra țară din lume care aplică carantina, după Italia, Spania și Austria.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Faimoșii au luat cea mai grea decizie! Pe cine au nominalizat spre eliminare în consiliu? Faimoșii au luat cea mai grea decizie! Pe cine au nominalizat spre eliminare în consiliu?
spotmedia.ro
Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la... Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la Marea Neagră
spotmedia.ro
USR-PLUS îl preferă pe Ludovic Orban? Miuța din curtea școlii USR-PLUS îl preferă pe Ludovic Orban? Miuța din curtea școlii
b1.ro
Scandal cu fostul ministru al Sănătăţii: Vlad Voiculescu l-a enervat atât de mult pe... Scandal cu fostul ministru al Sănătăţii: Vlad Voiculescu l-a enervat atât de mult pe Cristian Tudor Popescu, încât gazetarul a plecat din emisiune (VIDEO)
infoactual.ro
CTP, ironii la adresa lui Vlad Voiculescu: „Eu nu văd decât eforturi din partea lui de... CTP, ironii la adresa lui Vlad Voiculescu: „Eu nu văd decât eforturi din partea lui de a face mult rău”
infoactual.ro
Horoscop Nostradamus: SINGURA zodie protejată de Univers Horoscop Nostradamus: SINGURA zodie protejată de Univers
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si