Prajitura racoroasa cu piersici si mascarpone. E delicioasa si se face usor

Prajitura cu mascarpone si piersici este un desert delicious ce combina excelent gustul de fructe si crema, un dulce racoros, potrivit sezonului cald. Ingrediente:

Author: A.L. joi 13 iulie 2017 , 14:34

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Blat 6 oua 6 linguri zahar 4 linguri ulei 6 linguri faina 3 linguri cocos 1/2 lingurita praf de copt

Crema 150 grame ciocolata alba 200 mililitri smantana pentru frisca 1 borcan compot piersici (700 grame) 250 grame mascarpone 2 linguri zahar pudra 10 grame gelatina granulata

Glazura 200 mililitri smantana pentru frisca 2 linguri zahar pudra 150 grame crema de branza

Decor 2 linguri cocos
Mod de preparare:
Blat
Intr-un castron mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste,

galbenusurile frecate cu uleiul, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt si cocos-ul.

Omogenizam cu o lingura. Coacem in tava (diametru= 23*35 centimetri) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 25 minute. Facem testul cu scobitoarea. Blatul racit il taiem in 3.
Crema
Hidratam gelatina in 30 mililitri apa rece, smantana pentru frisca o punem intr-o craticioara pe foc mediu pana incepe sa fiarba. Luam deoparte si adaugam ciocolata alba. Lasam cateva secunde, apoi amestecam pentru omogenizare. Acum adaugam gelatina hidratata si amestecam bine, apoi piureul de piersici (piersicile stoarse bine de compot).

Hidratam gelatina in 30 mililitri apa rece, smantana pentru frisca o punem intr-o craticioara pe foc mediu pana incepe sa fiarba.

Luam deoparte si adaugam ciocolata alba. Lasam cateva secunde, apoi amestecam pentru omogenizare.

Acum adaugam gelatina hidratata si amestecam bine, apoi piureul de piersici (piersicile stoarse bine de compot). Lasam crema sa se raceasca, apoi o dam la frigider pentru minim 2 ore. Mixam putin crema, apoi adaugam mascarponele si zaharul pudra. Crema obtinuta o impartim in doua

Glazura Smantana pentru frisca o mixam pana devine pufoasa, adaugam apoi zaharul pudra si crema de branza. Aceasta glazura o intindem peste prajitura.

Presaram cocos deasupra.

Sursa: miremirc.ro


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Lovitură puternică pentru românii care optează pentru Grecia ca destinație de vacanță.... Lovitură puternică pentru românii care optează pentru Grecia ca destinație de vacanță. Mai multe insule ar putea fi închise din cauza îmbolnăvirilor cu varianta Delta
spotmedia.ro
Cum a reușit Clotilde Armand să ”deschidă porțile sortatorilor” de gunoi și la cine... Cum a reușit Clotilde Armand să ”deschidă porțile sortatorilor” de gunoi și la cine ajung banii plătiți de Primăria Sectorului 1
spotmedia.ro
Hic Rhodos, hic salta, Clotilde! Hic Rhodos, hic salta, Clotilde!
b1.ro
Cum a fost sancționat un bărbat care conducea cu peste 200 km/oră pe un drum naţional... Cum a fost sancționat un bărbat care conducea cu peste 200 km/oră pe un drum naţional din Olt
infoactual.ro
A aruncat BOMBA! Dezvăluirea ȘOCANTĂ a momentului: Am găsit-o pe Elodia! A aruncat BOMBA! Dezvăluirea ȘOCANTĂ a momentului: Am găsit-o pe Elodia!
infoactual.ro
Cristina Cioran trece prin momente grele. Actrița a născut prematur: „Rugaţi-vă” Cristina Cioran trece prin momente grele. Actrița a născut prematur: „Rugaţi-vă”
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si