VIDEO | Certificatul Verde Covid-19, OBLIGATORIU în zona de restaurante din centrele comerciale. Patronii și clienții, revoltați

E revoltă în rândul patronilor şi al clienţilor din mall-uri după ce Prefectura Bucureşti a aprobat accesul doar pe bază de certificat covid în zona de restaurante din centrele comerciale.

Reporter: Andreea Gurban Author: M.A. vineri 24 septembrie 2021 , 17:49

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Măsura intră în vigoare din această noapte

Măsura intră în vigoare din această noapte, în condiţiile în care Capitala a ajuns deja la o rată de infectare de 3,77 la o mie de locuitori! Nu a fost precizat, însă, până acum, dacă şi angajaţii din aceste restaurante vor merge la serviciu doar cu certificatul verde.

Aceasta va fi, de mâine, normalitatea când vom dori să mergem la restaurante în centrele comerciale din Capitală. În Hotărârea Comitetului pentru Situaţii de urgenţă se arată clar că va trebui să prezentăm certificatul european care atestă vaccinarea, trecerea prin boală în ultimele 6 luni sau testarea negativă.

Citeste si: ”România ar putea ajunge la 17.000 de cazuri de COVID-19 pe zi”, este anunțul sumbru făcut de secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu

Hotărârea CMBSU

„Accesul în zonele de consum delimitate și amenajate este permis doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2!”, se arată în hotărârea CMBSU NR. 56/24.09.2021 ART. 13.

Clienții spun că refuză să mai intre în restaurante

Iar clienții restaurantelor din mall spun deja că, dacă aceasta va fi condiția, atunci ei nu vor mai călca pe acolo!

„- Dacă veți avea poftă de ceva fast-food din mall, ce veți face?

- O să renunț la mall!

Alți clienți își ridică semne serioase de întrebare cu privire cu autoritatea personalului care le va cere certificatul.

„Sunt autoritate în domeniu să mă legitimeze pe mine? Adică un paznic de la mall poate să îmi solicite informații personale?”  

Citeste si: Valul 4 al pandemiei marchează Capitala: Rata de incidență a ajuns la 3,65 la mia de locuitori

Există însă și excepții de la regula care intră în vigoare de la miezul nopții

Nu este necesar certificatul european dacă veți cumpăra de la food court mâncare în regim de take away. În schimb, va fi necesar acel pașaport verde dacă veți veni cu alimente de acasă și veți dori să le serviți în această zonă de food court a centrului comercial.

Iar de aici se deschide cutia Pandorei. Patronii de restaurante din mall-uri spun că măsura li se pare injustă. Ei pretind prezentarea certificatului chiar de la intrarea în mall.

„Mai întâi intri în centru comercial, deci înainte să ajungi la zona de food court, cumva trebuie să intri în acest spațiu imens! Deci din punctul meu de vedere, cred că acest certificat verde ar trebui verificat la intrarea în centrul comercial!”, a spus Radu Tănase, patronul unui restaurant food court, pentru Știrile Kanal D. 

Citeste si: Șefa DSP București, anunț important! Persoanele vaccinate scapă de carantină dacă au intrat în contact cu un caz pozitiv

Reprezentații centrelor comerciale îi contrazic pe cei din Horeca

„După valurile trecute, mall-urile în sine nu sunt un focar, se respectă, se dezinfectează, se respectă toate măsurile, dar în zona în care oamenii servesc mâncarea și nu poartă mască, aceste măsuri sunt binevenite!”, a declarat Marius Barbu, reprezentantul unui mall, pentru Știrile Kanal D.  

Autorităţile au anunţat astăzi că, în peste 350 de localităţi, a fost depășit pragul de incidenţă de 3 la o mie de locuitori, în timp ce 54 de localităţi au peste 6. Grav este că avem localităţi în care rata de infectare a explodat pur si simplu. În judeţul Cluj, la Cătina, este de 12,8.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si