VIDEO | România, destinația preferată a străinilor care NU vor să se vaccineze

Cetățenii italieni care nu doresc să se vaccineze împotriva Covid-19 aleg să se retragă în România.

Author: M.A. vineri 24 septembrie 2021 , 14:32

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Totodată, cei veniți din Italia vor să scape inclusiv de obligativitatea prezentării certificatului verde. 

România, destinația preferată pentru străinii care nu vor să se vaccineze

Acest fenomen este confirmat inclusiv de către proprietarii agențiilor de turism, care sunt și ei surprinși de deciziile pe care le iau cetățenii străini. 

Un bun exemplu îl constituie 12 italieni, majoritatea dintre ei antreprenori. Aceștia s-au prezentat la o agenție de turism din orașul Pisa, regiunea Toscana. Surprinzător a fost faptul că aceștia și-au rezervat bilete doar dus cu destinația România, din dorința de a scăpa de vaccinare dar și de obligativitatea prezentării pașaportului verde. 

Citeste si: Românul ce a spart zeci de locuințe a fost prins în Italia, în urma unui control de rutină în trafic

Este de reamintit totodată faptul că în Italia, din luna octombrie, prezentarea certificatului verde va fi obligatorie pentru toate sectoarele de activitate. 

Ce spun proprietarii agențiilor de turism despre acest fenomen

„Nu mi-a venit să cred. O femeie de vreo patruzeci de ani a apărut cerându-mi informații pentru a rezerva câteva zboruri într-un singur sens către orașul Brașov, din Transilvania. Cererea m-a intrigat și așa că am încercat să investighez problema.

Așa am aflat că un grup de persoane se organizează pentru că vor să părăsească Italia. Clienta mi-a spus că această decizie a fost luată pentru a evita vaccinarea şi pentru a nu fi nevoiţi să se supună obligaţiei de a deţine un Green Pass”, a fost declarația oferită de Vanessa Piampiani, proprietara agenţiei de turism Kantika Travel din Pisa, potrivit informațiilor transmise de  lanazione.it

Citeste si: VIDEO| Un bucătar oltean, stabilit în Austria, s-a gândit să promoveze țara noastră prin preparate culinare, gătite în natură, pe meleagurile natale

La finalul lunii septembrie, italienii urmează să ajungă în România

Proprietarii agențiilor de turism mai specifică faptul că cei 12 italieni intenționau inițial să se mute în Anglia, însă și-au adaptat atenția spre Europa de Est, după restricțiile impuse de guvernul britanic.

„Nu vorbesc engleză și poate că nu au călătorit niciodată. Am încercat să-i explic clientei mele că oraşul Braşov are şi aspectele sale negative, iarna este dură şi temperatura scade sub zero grade”, a mai spus Vanessa Piampiani, potrivit sursei menționate.

Citeste si: Revin restricțiile în România! Prima localitate din țară care a intrat din nou în scenariul roșu

Mai este de menționat faptul că Italia este una dintre țările europene care prezintă cea mai mică rată de vaccinare anti-COVID. 

„Pentru străinii care provin din așa-numitele „zone verzi” precum  Italia, în România nu există nicio obligativitate de a prezenta certificatul „verde” sau de a face o perioadă de carantină. Nu există restricții de niciun fel, iar revenirea la perioada pre-pandemică este imediată, dacă nu intervine creșterea bruscă a infecțiilor cu COVID-19 și a spitalizărilor”, a mai transmis sursa menționată despre țara noastră.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si