Pregătiri în toi pentru Noul An Chinezesc! Imagini spectaculoase de la Festivalul Primăverii

Chinezii au intrat in atmosfera Festivalului Primaverii. In intreaga tara se organizeaza impresionante spectacole de lumini, culoare si proiectii inedite, care marcheaza pregatirile pentru noul an chinezesc.

M. P., joi 31 ianuarie 2019 , 14:56

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Festivalul Primaverii marchează intrarea în noul an si este cea mai importanta sarbatoare traditională a chinezilor. Pentru intampinarea anului nou chinezesc, al porcului, asiaticii au recreat imagini de poveste si elemente arhitecturale, intr-un impresionant spectacol de culoare si lumini.

"Vedeta" horoscopului poate fi admirata in parcul din orasul Jiayuguan din nord-vestul Chinei.

Traditia chinezeasca spune ca lumina colorata si artificiile alunga raul si atrag fericirea si bunastarea. De la aceasta sarbatoare nu puteau lipsi samuraii, dragonii si pasarile imense realizate din zeci de leduri multicolore.

Localnici si turisti din intreaga lume au venit sa priveasca impresionanta parada, scaldata intr-o puternica lumina rosiatica.

Oficial, in China, sarbatoarea tine 7 zile, perioada in care nu se lucreaza. Festivitatile incep in ziua dinaintea Anului Nou si continuă pana la Festivalul Lanternelor, in a 15-a zi a noului an.
Anul porcului, sau al mistretului de pamant incepe, potrivit calendarului chinezesc, pe 5 februarie anul acesta.

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:

Te-ar putea interesa si