Pregatiri intense inainte de sarbatoarea Cuvioasei Parascheva, la Iasi. Primarul s-a apucat de asfaltat drumul spre moaste

În România oraşelor pline de gropi, doar sfinţii ne mai asfaltează străzile. Cu două săptămâni înainte de sărbătoarea Cuvioasei Parascheva, la Iaşi, unde an de an vin sute de mii de pelerini, se lucrează asiduu la netezirea drumului spre moaşte. ##VIDEO26318##

Author: A.L. miercuri 28 septembrie 2016 , 19:23

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

 

În România oraşelor pline de gropi, doar sfinţii ne mai asfaltează străzile. Cu două săptămâni înainte de sărbătoarea Cuvioasei Parascheva, la Iaşi, unde an de an vin sute de mii de pelerini, se lucrează asiduu la netezirea drumului spre moaşte.
Atata spor la asfaltare... la vizite oficiale mai vedem!
O mana de muncitori toarna si netezesc de zor, in vacarmul utilajelor.
N-au ales la intamplare strada. Prin spatele Catedralei, ar urma sa treaca incepand cu 11 octombrie pelerini cata frunza si iarba!
Autoritatile fac minuni... inaintea moastelor: in centrul urbei, au plantat flori, au aspirat strazile si au montat deja o scena uriasa. Daca anul trecut, invitata sa cante de zilele orasului a fost o trupa rock, anul acesta Inna si Carla's Dream vor fi la mare concurenta cu soborul de preoti.
"Credem ca va fi un eveniment  foarte frumos la Iasi, 14 este dedicate evenimentului religios, nu facem concert pe 14 nicaieri in oras, iar inainte si dupa data de 14 vor fi mai multe concerte", spune Mihai Chirica, primarul Iasiului.
Aproape de mitropolie vor fi amenajate corturi pentru  pelerinii care vin din alte orase; iar intre 11 si 14 octombrie, primaria va imparti ceai cald tuturor celor care asteapta sa se inchine la moastele Sintei Parascheva.Atata spor la asfaltare... la vizite oficiale mai vedem!

O mana de muncitori toarna si netezesc de zor, in vacarmul utilajelor. N-au ales la intamplare strada. Prin spatele Catedralei, ar urma sa treaca incepand cu 11 octombrie pelerini cata frunza si iarba! 


Autoritatile fac minuni... inaintea moastelor: in centrul urbei, au plantat flori, au aspirat strazile si au montat deja o scena uriasa.
Daca anul trecut, invitata sa cante de zilele orasului a fost o trupa rock, anul acesta Inna si Carla's Dream vor fi la mare concurenta cu soborul de preoti. 

"Credem ca va fi un eveniment  foarte frumos la Iasi, 14 este dedicate evenimentului religios, nu facem concert pe 14 nicaieri in oras, iar inainte si dupa data de 14 vor fi mai multe concerte", spune Mihai Chirica, primarul Iasiului.


Aproape de mitropolie vor fi amenajate corturi pentru  pelerinii care vin din alte orase; iar intre 11 si 14 octombrie, primaria va imparti ceai cald tuturor celor care asteapta sa se inchine la moastele Sintei Parascheva.

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Lovitură puternică pentru românii care optează pentru Grecia ca destinație de vacanță.... Lovitură puternică pentru românii care optează pentru Grecia ca destinație de vacanță. Mai multe insule ar putea fi închise din cauza îmbolnăvirilor cu varianta Delta
spotmedia.ro
Cum a reușit Clotilde Armand să ”deschidă porțile sortatorilor” de gunoi și la cine... Cum a reușit Clotilde Armand să ”deschidă porțile sortatorilor” de gunoi și la cine ajung banii plătiți de Primăria Sectorului 1
spotmedia.ro
Hic Rhodos, hic salta, Clotilde! Hic Rhodos, hic salta, Clotilde!
b1.ro
Tragedie pentru Camelia Potec. Ea se afla chiar în Japonia, la Jocurile Olimpice! Tragedie pentru Camelia Potec. Ea se afla chiar în Japonia, la Jocurile Olimpice!
infoactual.ro
A aruncat BOMBA! Dezvăluirea ȘOCANTĂ a momentului: Am găsit-o pe Elodia! A aruncat BOMBA! Dezvăluirea ȘOCANTĂ a momentului: Am găsit-o pe Elodia!
infoactual.ro
Cristina Cioran trece prin momente grele. Actrița a născut prematur: „Rugaţi-vă” Cristina Cioran trece prin momente grele. Actrița a născut prematur: „Rugaţi-vă”
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si