Pregatiti-va pentru iCar. Apple intentioneaza sa intre pe piata masinilor electrice

Apple a investigat tehnologia de incarcare a maisnilor electrice, angajand ingineri cu experienta in domeniu, iar pentru mai bine de un an, Silicon Valley a vorbit despre planul companiei Apple de a construi masini electrice.

Editor: Alexandra Chiric Author: A.C. joi 26 mai 2016 , 15:07

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Acum, compania pare sa pregateasca terenul pentru infrastrucura si sa realizeze programe sotfware pentru a crea un astfel de produs. Faptul ca nu exista suficiente statii de incarcare si orele risipite pentru incacrarea masinilor, ar putea fi oportunitatile pentru Apple, relateaza Daily Mail.

Compania nu a facut niciun anunt public despre intentia sa de a cintra pe aceasta piata, insa potrivit unor surse auto, compania studiaza masinile electrice.

Apple lupta pentru cresterea numarului statiilor de incarcare a masinilor electrice, in timp ce alte surse au declarat ca Apple se concentreaza pe crearea unei masini.

Este neclar daca Apple va vrea sa detina propria tehnologie, precum Tesla Motors, sau sa realizeze un design compatibil cu mai multe companii producatoare de masini electrice de pe piata.

Statiile de incarcare ale masinilor electrice sunt produse, intalate si intretinute de numeroase companii, printre care ChargePoint, ClipperCreek sau General Electric Siemens, dar si Delta Electronics. Acestea au refuzat sa comenteze daca au vreo colaborare cu Apple.

Compania a angajat cel putin patru specialisti in acest domeniu, inclusiv pe fostul angajat Ronan O Braonain, de la BMW.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si