Arafat: „Este necesară prelungirea stării de alertă pentru a putea gestiona situaţia mult mai eficient”

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, marţi, că măsurile de relaxare se iau cu păstrarea unor precauţii. ”Situaţia încă nu este la final, suntem într-un moment pe care trebuie să-l gestionăm”, a declarat Nelu Tătaru. La rândul său, secretarul de stat Raed Arafat a precizat că este necesară prelungirea stării de alertă pentru ca situaţia să fie gestionată mult mai eficient.

Author: G.B. marți 16 iunie 2020 , 17:53

 prelungirea stării de alertă
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Nelu Tătaru a prezentat, la finalul şedinţei de Guvern, că măsurile de relaxare se iau cu păstrarea unor precauţii.

”Luăm aceste decizii de relaxare în măsura în care putem avea şi nişte măsuri sau nişte precauţii în acest sens, putând interveni la un moment dat dacă există evoluţii nefavorabile.(...) Conştientizăm şi noi, ca şi Guvern, după cum credem că conştientizează şi populaţia, că situaţia încă nu este la final, suntem într-un moment pe care trebuie să-l gestionăm, suntem într-un moment în care putem ajunge la o viaţă cvasi-normală doar respectând aceste condiţii”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Citeste si: Senatul a adoptat propunerea USR privind înfiinţarea DNA-ului Pădurilor

Citeste si: Reacția Patriarhiei Române după anunțul privind slujbele religioase

Citeste si: Mădălina Crețan, adevărul despre moartea soțului ei: "A avut perioade în care s-a chinuit" Iris, fiica lui Nosfe, a presimțit moartea tatălui său- kanald.ro

Citeste si: Ce se întâmplă cu Theo Rose în ultimul trimestru?! Artista, în lacrimi: „Copilul meu nu știu ce are”- wowbiz.ro

Citeste si: Orban, mesaj dur pentru Ungaria: „Dacă nu renunţă la astfel de măsuri discriminatorii trebuie sesizată Comisia Europeană”

La rândul său, şeful DSU, Raed Arafat, a precizat că există motive pentru prelungirea stării de alertă.

Arafat: „Este necesară prelungirea stării de alertă pentru a putea gestiona situaţia mult mai eficient”

”A fost propusă prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul ţării pentru o perioadă de 30 de zile începând cu data de 17 iunie la propunerea ministrului Afacerilor Interne şi bineînţeles şi al Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Există motive de ce am făcut acest lucru. După o analiză foarte amănunţită a situaţiei actuale, în pofida faptului că avem o curbă descendentă, totuşi există semne că situaţia poate oricând să deterioreze şi să avem cel puţin focare serioase sau să avem o situţia mai grea în următoarea perioadă dacă nu respectăm măsurile compensatorii care au fost deja menţionate şi anume purtatul măştii, distanţarea fizică, triajul la intrare în spaţii închise, purtatul măşti în transportul în comun”, a declarat Arafat.

”Există o creştere faţă de cum a fost acum două săptămâni, acum câteva zile, la numărul pacienţilor în terapiile intensive, există focare care au apărut în instituţii medicale care necesită detaşare de personal, care necesită mişcare de personal pentru acoperirea nevoilor unităţilor sanitare unde personalul este în izolare sau este chiar bolnav şi internat în spitale”, am mai precizat Arafat.

 prelungirea stării de alertă

Întrebat care sunt motivele contrete pentru care este nevoie de prelungirea stării de alertă, Arafat a răspuns: ”În primul rând, pentru o coordonare unică naţională- să punem păstra centrul naţional de coordonare. Nu ne întoarcem la stare de normalitate acum. De aici este necesară prelungirea stării de alertă- pentru a lua decizii rapid, pentru a putea face cheltuielile pentru aceste centre, pentru a lua trapid decizia carantinării unor zone sau locaţii, distribuire de materiale şi echipaente, detaşare de personal. Este necesară prelungirea pentru a putea gestiona situaţia mult mai eficient”.

Citeste si: „Nu mă interesează unde stă el, nici pe ea nu o interesează.” Tatăl Loredanei Groza, declarații despre despărțirea fiicei sale de Andrei Boncea- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO: Mădălina Ghenea, cu lacrimi în ochi în ultima apariție televizată. Imaginile care i-au emoționat pe fani- radioimpuls.ro

Guvernul propune Parlamentului prelungirea stării de alertă cu 30 de zile.

Citeste si: Gigi Becali a devenit bunic! Teodora a născut o fetiță! Reacția latifundiarului: „Tată…”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si