Premieră în România, de la începutul pandemiei. Judecătorii i-au contrazis pe medici

Hotărâre în premieră la Judecătoria Galați. Magistrații au decis să înlocuiască decizia de internare în spital cu măsura izolării la domiciliu, în cazul unei tinere confirmată cu coronavirus.

Alex Dumitrescu, miercuri 29 iulie 2020 , 15:35

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

O minoră din Galați va putea sta în izolare la domiciliu, după ce magistrații au dispus externarea acesteia. Fata a fost confirmată recent cu Covid-19 iar reprezentanții DSP au hotărât să o interneze în spital.

Mama tinerei s-a adresat instanței, nefiind de acord cu măsura reprezentanților DSP.

Izolarea la domiciliu, neluată în calcul de DSP

DSP nu a luat în calcul că fata se poate izola la domiciliu, fără a răspândi virusul, au arătat judecătorii.

Reprezentanții DSP spun că vor respecta decizia instanței și îi va permite tinerei să se externeze de la Spitalul de Boli Infecțioase pentru a putea sta în izolare la domiciliu.

Potrivit acestora, medicul pediatru care a consultat-o pe fată a recomandat internarea ei, după ce a descoperit simptome de boală, pentru a nu reprezenta un pericol pentru cei din jur și pentru a putea fi tratată în spital.

„Decizia Direcţiei de Sănătate Publică a fost luată în baza indicaţiei medicului specialist pediatru de la Spitalul de Copii, unde pacienta fost internată în perioada 21-22 iulie. În urma evaluării medicale s-a constat că aceasta era simptomatică şi manifesta tuse, dispnee şi parestezii. La examenul radiologic s-au constatat modificări.

Citeste si: Noi restricţii pentru români, adoptate marţi seara

Indicaţia medicului specialist pediatru a fost de internare a pacientei la Spitalul de Boli Infecţioase. Indicaţia medicului, documentaţia medicală şi legislaţia în vigoare au stat la baza deciziei DSP pentru internarea pacientei.

DSP se va conforma deciziei instanţei şi va schimba măsura, emiţând o decizie de izolare a pacientei şi a familiei acesteia, sperând ca starea de sănătate a pacientei să nu se agraveze şi că nu va infecta alte persoane”, afirmă purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi, Liliana Iordăchescu, potrivit news.ro.

A opta zi cu peste 1000 de noi cazuri în România

Miecuri s-au înregistrat alte 1.182 de noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus. Bilanțul total a ajuns, astfel, la 48.235 de persoane infectate, de la începutul pandemiei.

De asemenea, 30 de persoane au decedat, numărul total ajungând la 2.269. Un număr de 22.049 de teste au fost făcute în ultimele 24 de ore, 13.954 în baza definiţiei de caz şi a protocolului medical, iar 8.095 la cerere.

Dintre acestea, 3 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 ani, 5 la categoria de vârstă 50-59 ani, 9 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 11 decese la categoria de vârstă 70-79 ani şi 2 decese la categoria de peste 80 de ani.

Toate cele 30 de decese înregistrate sunt ale unor pacienţi care au prezentat comorbidităţi.

În unităţile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 6.926. Dintre aceştia, la ATI sunt internaţi 377 de pacienţi.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si