Premiera medicala la Oradea. Un barbat cu tumora la limba si gat, pe care medicii l-au declarat inoperabil, a fost salvat

Un barbat in varsta de 57 de ani din Tecuci, care a fost diagnosticat cu cancer la limba si gat in urma cu doi ani, a fost operat de catre o echipa de medici din Oradea.

A.S., luni 24 iulie 2017 , 13:20

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Initial, omul a inceput investigatiile si tratamentele in judetul lui, apoi la Iasi, dar si la spitale din Bucuresti. Tumora s-a extins si avea ganglioni tumorali pana in zona claviculei.

Pe rand, toti medicii l-au declarat inoperabil. Din intamplare, a auzit de medicul clujean prof. dr. Teofil Lung (fostul sef al sectiei Chirurgie Orala si Maxilo-faciala de la Spitalul Judetean din Cluj-Napoca, medic primar chirurgie oro-maxilo-faciala si doctor in stiinte medicale). Acesta este primul doctor roman care a efectuat, in urma cu 15 ani, o operatie similara, de excizie a limbii cu reconstructie.

Dupa tratamente de radio si chimioterapie, bolnavul din Tecuci a ajuns la Cluj Napoca si a luat legatura cu dr. Lung, care i-a explicat ca doar ocazional se mai fac interventii chirurgicale la Spitalul Judetean de acolo. Doctorul i-a propus operatia la Spitalul Pelican de la Oradea motivand ca aici exista atat aparatura cat si personal medical calificat pentru acest gen de interventii chirurgicale speciale.

Operatia a fost efectuata in 6 iunie, de catre dr. Lung impreuna cu dr.Andrei Tent (medic specialist chirurgie oro-maxilo-faciala si doctor in stiinte medicale, care activeaza la Spitalul Judetean din Cluj Napoca, la Spitalul Pelican de la Oradea, la un cabinet privat, tot la Oradea si e cadru universitar la Facultatea de Medicina Oradea), cu dr. Mihail Pantor (medic specialist chirurgie orala maxilo-faciala) si dr. Calina Tarau (medic primar anestezie-terapie intensiva), scrie Bihor Online.

Citeste mai multe AICI.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si