Premiera spectaculoasa in adancurile Muntilor Apuseni! O echipa de speologi a patrus pana la 75 de metri in pestera Izbucul de la Cotetul Dobrestilor: „Am calatorit 30 de ore”

O schipa de speologi din Finalnda si Suedia, alaturi de specialisti romani, au reusit o premiera spectaculoasa, in adancurile Muntilor Apuseni. Acestia au patruns pana la 75 de metri in pestera Izbucul de la Cotetul Dobrestilor.

A.C., duminică 25 septembrie 2016 , 15:42

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Speologii au descoperit galerii scufundate, dar si o sala aerata, plina cu blocuri din calcar, relateaza stirileprotv.ro.

"Tinta noastra a fost sa ne scufundam in Coiba Mare, dar nu am putut pentru ca a plouat foarte tare chiar inainte sa ajungem aici si a inundat zona si vizibilitatea este scazuta pentru mai mult timp", a declarat Sami Paakkarinen, speolog Finlanda.

Drumul, de aproape 30 de ore, a fost unul extrem de greu. Acestia au avut de trecut de locuri inguste de numai 1 metru, prin apa foarte rece: "A trebuit sa calatorim 30 de ore. E nevoie de masina pentru ca e nevoie de mult echipament, 500 de kilograme de persoana."

In 2002, un at spolog a incercat sa descopere noi galerii intr-una din pesteri, insa si-a pierdut viata.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si