Premieră URIAŞĂ în medicina din Bucureşti: primul transplant medular dupa 10 ani de pauza! ”A fost un succes”

În urmă cu puţin timp s-a finalizat, la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti, una dintre cele mai complicate intervenţii medicale cu putinţă, beneficiarul fiind o femeie.

Author: Radu C. Munteanu Webeditor: Mihai Dragan miercuri 14 noiembrie 2018 , 15:04

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Mai exact, după o întrerupere de peste 10 ani, s-a reluat activitatea de transplant în Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, iar astăzi a fost realizat primul transplant medular.

Citeste si: Cine este tânăra care şi-a căutat sosia pe Instagram și a ucis-o pentru a-și înscena propria moarte- kanald.ro

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro

”Această activitate nu putea fi realizată fără aportul Asociaţiei “Dăruieşte Viaţa”, care a sprijinit spitalul în amenajarea spaţiului destinat transplantului medular, Agenţiei Naţionale de Transplant şi Ministerului Sănătăţii pentru autorizare şi implicare, CNAS şi CASMB pentru includerea în Programul de Transplant şi finanţarea acestuia şi, nu în ultimul rând, echipei medicale din Secţia Clinică Hematologie şi Transplant aflată sub coordonarea doamnei profesor universitar doctor Ana Maria Vlădăreanu şi a domnului conferenţiar universitar Horia Bumbea”, a anunţat Spitalul Universitar din Bucureşti.
”Procedura a fost un succes.

Pacienta se află acum sub stricta monitorizare a medicilor de pe secţia de terapie posttransplant”, au mai declarat medicii.
În continuare, SUUB îşi propune să acrediteze Banca de Organe şi Ţesuturi şi să îşi organizeze şi acrediteze transplantul de cornee şi os.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si