Premierul Ciolacu, anunț despre Planul Fiscal al României pe 7 ani. Ce se întâmplă cu cota unică și TVA în 2025

Premierul Marcel Ciolacu le-a vorbit investitorilor străini despre planurile fiscale ale Guvernului pentru 2025, primul din cei șapte ani din Planul Fiscal convenit cu Comisia Europeană.

Premierul Marcel Ciolacu a avut consultări, miercuri, la Palatul Victoria, cu reprezentanţii Consiliului Investitorilor Străini (CIS), pe tema aspectelor legate de asigurarea stabilităţii economice, în actualul context internaţional.

Ce spune Marcel Ciolacu despre TVA și taxa unică

Șeful Guvernului spune că România încearcă să se încadrează, în acest an, în ținta de deficit bugetar de 7%.

2025 este primul din cei șapte ani de implementare a Planului Fiscal al României, agreat cu reprezentanții Comisiei Europene, a adăugat Ciolacu. 

”Estimăm o creștere economică de 2,5% în acest an bazată pe investiții și atragerea de fonduri europene. Menținem cota unică de impozitare de 16% și Taxa pe Valoarea Adăugată. Păstrăm sub control cheltuielile bugetare, îmbunătățim colectarea pentru a încasa venituri mai mari și creăm premisele pentru a ne încadra, în acest an, în ținta de deficit bugetar de 7%. 2025 este primul din cei șapte ani de implementare a Planului Fiscal al României, agreat cu reprezentanții Comisiei Europene, pentru consolidarea finanțelor țării”, a afirmat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

Ce spune Marcel Ciolacu despre TVA și taxa unică

Ce spune Marcel Ciolacu despre TVA și taxa unică

(sursa foto: Gov.ro)

Investitorii străini speră la revenirea creșterii economice în România

Premierul a transmis că autoritățile estimează o creştere economică de 2,5% în acest an bazată pe investiţii şi atragerea de fonduri europene şi a dat asigurări că se va menţine cota unică de impozitare de 16% şi Taxa pe Valoarea Adăugată, la nivelul din prezent.

Reprezentanţii Consiliului Investitorilor Străini au apreciat semnalul dat în piaţă de Guvern prin adoptarea măsurilor de reformă administrativă şi a celor cuprinse în pachetul bugetar pentru acest an, menţionând că acestea sunt în măsură

să crească nivelul de încredere al investitorilor, arată Guvernul într-un comunicat oficial.

”Suntem aici să contribuim alături de Guvern la o revenire a creşterii economice, inclusiv din perspectiva competitivităţii”, a afirmat Daniel Anghel, preşedinte al Consiliului Investitorilor Străini.

Reprezentanţii Guvernului şi cei ai Consiliului Investitorilor Străini au mai discutat despre implementarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, măsuri de susţinere a investiţiilor în sectorul privat şi pentru creşterea competitivităţii, extinderea digitalizării sistemului fiscal, precum şi despre modul de consultare în perioada următoare.


Autor
Îți Recomandăm Și...