Premierul Cîțu nu respinge ideea reformei administrativ-teritoriale propusă de Emil Boc. Ce se întâmplă cu banii de la Guvern pentru primării

Premierul Florin Cîțu a participat luni la Adunarea Generale a Asociaţiei Municipiilor din România, unde s-a discutat inclusiv un proiect de lege care să faciliteze unificarea administrativă a municipiilor cu unităţile administrativ-teritoriale (UAT) limitrofe.

Author: Razvan Ilie luni 12 iulie 2021 , 13:10

Florin Citu, după întâlnirea cu primarii de municipii: "Nicio rectificare bugetară nu se va face la partid, atâta timp cât voi fi prim-ministrul României. Toate aceste lucruri se vor face în Guvernul României, fără niciun fel de criterii politice"[Sursa foto: Guvernul Romaniei]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Asociaţia Municipiilor din România (AMR), condusă de primarul Clujului, Emil Boc, face apel la Guvern şi la partidele parlamentare pentru a susţine un proiect de lege care să faciliteze unificarea administrativă a

municipiilor cu unităţile administrativ-teritoriale (UAT) limitrofe. Premierul Florin Cîţu a precizat că nu respinge ideea, mai ales dacă demersul contribuie la atragerea fondurilor europene.

Citeste si: A murit ambasadorul României în Grecia, fostul ministru George Ciamba

Premierul Florin Cîțu: Nu pot să fiu împotrivă, mai ales dacă ajută la atragerea de fonduri europene

Fostul premier Emil Boc a declarat că se află pe ordinea de zi un proiect de rezoluţie prin care Asociația municipiilor se adresează Guvernului şi partidelor parlamentare pentru a susţine un proiect de lege în Parlament "pentru a facilitata unificarea administrativ voluntară a municipiilor cu una sau mai multe UAT limitrofe".

"Până când se finalizează reforma administrativă a ţării nu putem rămâne pe loc. Din 1968 este ultima reformă administrativ-teritorială. Până când se face această reformă administrativ teritorială- şi, evident, modificarea Constituţiei, în consecinţă- dorim să vă propunem spre analiză, şi Guvernului, pornind de la exemplul în derulare al municipiului Buzău. Există un referendum în Buzău, în 26 septembrie, care poate constituit un precedent pozitiv pentru începutul reformei administrativ teritoriale în România", a spus Emil Boc.

Citeste si: România, în stare de alertă pentru alte 30 de zile. Revenim la mască pe străzi dacă intram în valul 4 al pandemiei?

Prezent la şedinţa AMR, premierul Florin Cîţu a încurajat iniţiativa, precizând că nu a văzut forma concretă a proiectului. „Referitor la propunerea dumneavoastră, aşa, fără să o văd, pot să spun că tot ce e voluntar, nu pot să fiu împotrivă, mai ales dacă ajută la atragerea de fonduri europene sau atragerea de investiţii. Deci, dacă este o formulă care face atragerea de fonduri europene mai uşoară, bineînţeles că nu mă voi opune, până vom avea o altfel de legislaţie", a precizat Florin Cîțu.

Rectificarea bugetară, la Guvern, nu la partid

Premierul Florin Cîţu a dat asigurări că rectificările bugetare se vor realiza în cadrul Guvernului României, "nu la partid", atâta vreme cât va deţine funcţia de prim-ministru.

"Nicio rectificare bugetară nu se va face la partid, atâta timp cât voi fi prim-ministrul României. Toate aceste lucruri se vor face în Guvernul României, fără niciun fel de criterii politice", a precizat Florin Cîţu.

Citeste si: Război în interiorul PNL după remanierea ministrului de Finanțe, Alexandru Nazare

Florin Cîțu a spus că rectificarea va fi discutată în Coaliție, dar decizia este a guvernului.

"Vom prezenta în Coaliție rectifcarea bugetară, dar decizia și modul în care se alocă banii se face la Guvern și nu se face pe criterii politice. Aceștia sunt banii românilor din taxe și se vor duce unde vor avea cel mai mare randament în economie.”, a mai spus premierul.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si