Premierul Dacian Ciolos va merge joi in prima sa vizită oficiala in Republica Moldova

premierul Dacian Ciolos va merge joi, 25 august, intr-o vizita oficiala in Republica Moldova, in contextul acordarii primei transe in valoare de 60 de milioane de euro, pe 24 august, din Acordul privind asistenta financiara rambursabila intre Romania si Republica Moldova.

Editor: Alexandra Chiric sâmbătă 20 august 2016 , 12:44

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Guvernul a anuntat sambata ca premierul va merge saptamana viitoare, pe 25 august, in Republica Moldova.

In cadrul vizitei de la Chisinau, Dacian Ciolos se va intalni cu omologul sau Pavel Filip, dar si cu alti oficiali ai Republicii Moldova, potrivit unor surse oficiale.

Aceasta este prima vizita oficiala a premierului Dacian Ciolos in Republica Moldova de la preluarea mandatului, insa el a mai avut discutii cu premierul moldovean, Pavel Filip, la

finalul lunii ianuarie cand acesta a efectuat o vizita oficiala in Romania.

Ciolos s-a intalnit si cu presedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, ambii prezenti la Summit-ul Procesului de Cooperare din Europa de Sud-Est de la Sofia, cand au discutat despre pregatirea acordarii primei transe de imprumut pe care Guvernul Romaniei l-a promis anul trecut statului moldovean.

La inceputul lunii august Guvernul a aprobat eliberarea primei transe din Asistenta financiara rambursabila pentru Republica Moldova, in valoare de 60 de milioane de euro din suma totala de 150 de milioane de euro. Prima transa din asistenta financiara va fi eliberata pe 24 august.

Potrivit purtatorului de cuvant al Guvernului, Liviu Iolu, potrivit schimbului de scrisori cele doua parti – Romania si Republica Moldova- s-au convenit si o serie de

obligatii din partea statului vecin pentru eliberarea primei transe.

”Stabilirea unei foi de parcurs pentru ajungerea la un acord cu FMI, initierea unui pachet legislativ pentru imbunatatirea mediului de afaceri, lansarea unei analize sistemice a vulnerabilitatilor din sistemul bancar si fixarea unui calendar legislativ de corectare a acestor”, a aratat Iolu, potrivit news.ro.

De asemenea, prin schimbul de scrisori s-a mai cerut prezentarea unui plan de actualizare si aplicare a Strategiei de Reformare a sectorului Justitiei si a Strategiei Nationale Anticoruptie din Republica Moldova.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si