Premierul Florin Cîţu a prezentat Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (VIDEO)

Premierul Florin Cîţu și ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, au prezentat miercuri, la Palatul Victoria, Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). La prezentare au participat și vicepremierii Dan Barna şi Kelemen Hunor.

Author: Alina Raducu miercuri 02 iunie 2021 , 07:18

Premierul Florin Cîţu va prezenta Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă
Premierul Florin Cîţu va prezenta Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă[Sursa foto: Facebook Florin Cîțu]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Prezentarea Planului Național de Redresare și Reziliență de către premierul Florin Cîțu, alături de vicepremierul Dan Barna, vicepremierul Kelemen Hunor și ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a fost

prezentată LIVE pe StirileKanalD.ro:

Ministerul Fondurilor Europene a publicat abia acum documentul complet cu Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Documentul final, împreună cu anexele, pot fi văzute aici

Comisia Europeană a anunţat, luni, că România a trimis oficial Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Până acum, alte 22 de țări au trimis documentul la Bruxelles.

Florin Cîțu: Construim 450 de km de autostradă, vom renova zeci de spitale 

Împrumuturile pe care România le va atrage prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) vor fi folosite doar în investiţii, a declarat prim-ministrul Florin Cîţu, miercuri, la Palatul Victoria, în cadrul conferinţei privind prezentarea acestui plan.

"România are nevoie acută de investiţii, am investit anul trecut sume record, continuăm să investim şi anul acesta. Aceste împrumuturi pe care le luăm prin PNRR se vor duce doar în investiţii, aici este foarte clar, nu pot să meargă în consum. Deci, aceşti bani nu vor merge în consum, vor merge doar în investiţii şi aici nu cred că există dezbatere la nivelul clasei politice, la nivelul societăţii că împrumuturile nu sunt bune. Mai mult, noi oricum ne împrumutam pentru a investi în România, deci avem nevoie de autostrăzi, avem nevoie de spitale, avem nevoie de şcoli, iar împrumuturile pe care le luăm prin PNRR sunt la o dobândă mult, mult mai mică, vorbim de zero la sută aproape, zero şi ceva la sută, dobândă la care se împrumută Germania, Spania, Italia, etc., toate ţările din zona euro", a explicat Florin Cîţu.

Citeste si: Surpriza din bilanțul COVID-19. Aproape 100 de decese mai vechi, reintroduse în raportarea oficială

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă urmează să fie analizat de Comisia Europeană 

În urmă cu o săptămână, premierul Florin Cîţu a declarat că documentul oficial al PNRR urmează să fie analizat de către Comisia Europeană pentru a se obține un rezultat final.

Citeste si: Florin Cîţu: „Revenim la normalitate în trei etape. Prima etapă începe astăzi. Alte măsuri pentru revenirea la normalitate vom avea la 1 iulie, respectiv, 1 august”

De asemenea, Comisia Europeană va analiza Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă României după 11 criterii.

La Comisia Europeană au fost depuse până în prezent 22 de planuri de redresare şi rezilienţă din partea Belgiei, Danemarcei, Germaniei, Greciei, Irlandei, Spaniei, Franţei, Croaţiei, Italiei, Ciprului, Letoniei, Lituaniei, Luxemburgului, Ungariei, Austriei, Poloniei, Portugaliei, României, Sloveniei, Slovaciei, Finlandei şi Suediei.

Citeste si: Un nou virus amenință omenirea. China a anunțat primul caz de transmitere la om a tulpinei gripei aviare H10N3


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si