Premierul se va întâlni, astăzi, cu ambasadorul SUA

”Întrevederea prim-ministrului interimar, Nicolae-Ionel Ciucă, cu Adrian Zuckerman, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Kimberly Reed, preşedintele Băncii de Import-Export a SUA, şi Aleshia Duncan, Departamentul Energiei din SUA”, este inscrisă pe agenda premierului interimar, pentru ora 9:00.
Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Adrian Zuckerman, a anunţat încă de vineri, cu ocazia vizitei la hidrocentrala de la Porţile de Fier, că Kimberly Reed, preşedintele Băncii de Export-Import a Statelor Unite, care va sprijini investiţii strategice în România şi va asigura

linii de finanţare de aproximativ 7 miliarde de dolari, va sosi la Bucureşti pentru a discuta acordul cu Guvernul României.

”Intenţia Exim US este de a sprijini investiţii strategice în România şi de a asigura linii de finanţare de aproximativ 7 miliarde de dolari. Kimberly Reed, preşedinte Exim Bank, va sosi luni pentru a discuta acordul dintre Guvernul României şi Exim pentru finanţarea proiectelor de energie şi infrastructură, urmând a face şi o vizită la centrala nucleară de la Cernavodă”, a afirmat ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Adrian Zuckerman.

Între România şi Statele Unite ale Americii a fost inițiat la începutul lunii octombrie un acord interguvernamental

România şi Statele Unite ale Americii au parafat la începutul lunii octombrie un acord interguvernamental extins care permite cooperarea în ceea ce priveşte domenii de importanţă pentru România, cum ar fi proiectul Unităţilor 3 şi 4 ale Centralei Nuclearo-electrice de la Cernavodă, retehnologizarea Unităţii 1, precum şi cooperare pe diverse paliere în domeniul nuclear civil din România.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

”Separat de acordul parafat, am reuşit să identificăm interesul SUA şi pentru o componentă de finanţare de 7 miliarde de dolari pentru dezvoltarea proiectelor din domeniul energetic – inclusiv energie nucleară şi gaz natural lichefiat şi din

domeniul infrastructurii – rutieră, cale ferată, depozite de gaze, printr-un Memorandum de Înţelegere cu Exim US. De asemenea, la Washington DC, am avut o întâlnire şi cu reprezentanţii USDFC (The United States International Development Finance Corporation) în vederea posibilităţii extinderii acestui interes financiar prin implicarea diferitelor instituţii de finanţare ale SUA”, anunţa atunci ministrul Economiei Virgil Popescu, cu ocazia vizitei în SUA.

Citeste si: Primarul general Nicușor Dan, despre intrarea în carantină a Bucureștiului. "Nu se impune în acest moment"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si