Premierul Ludovic Orban, mesaj pentru comunitatea musulmană din România

Premierul Ludovic Orban a adresat, vineri, un mesaj de urare comunităţii musulmane din România, cu ocazia sărbătorii Kurban Bayram - Sărbătoarea Sacrificiului. "Perioada dificilă pe care o traversăm ne demonstrează faptul că sacrificiul stă la baza construirii unei societăţi a binelui comun", spune premierul, potrivit unui comunicat de presă al Executivului.

Author: R.I. vineri 31 iulie 2020 , 14:34

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

"La începutul unuia dintre cele mai importante evenimente religioase din viaţa comunităţii musulmane, Kurban Bayram- Sărbătoarea Sacrificiului, doresc să transmit credincioşilor musulmani din ţara noastră cele mai calde urări de sănătate, pace şi împlinire spirituală! Kurban Bayram- Sărbătoarea Sacrificiului este pentru credincioşii musulmani un moment cu totul special, dedicat apropierii de semeni, iubirii, iertării şi împăcării.

Este o celebrare a solidarităţii comunitare şi, mai ales, o oportunitate de a reflecta la mesajul de pace al Coranului, la toleranţă şi la bucuria încrederii în înţelegerea şi sprijinirea aproapelui", se spune în mesajul premierului Ludovic Orban.

De Kurban Bayram credincioșii musulmani rememoreaza gestul lui Ibrahim, cel ce a acceptat să-și sacrifice unicul fiu pentru Allah, dar care a fost oprit în ultima clipă chiar de Creatorul convins de devotamentul său.

Citeste si: VIDEO| Milioane de musulmani din întreaga lume celebrează azi Kurban Bayram

"Perioada dificilă pe care o traversăm ne demonstrează faptul că sacrificiul stă la baza construirii unei societăţi a binelui comun. Apreciez modul în care credincioşii cultului musulman din România şi-au asumat efortul comun de a respecta măsurile de protecţie sanitară şi de limitare a răspândirii virusului Sars-CoV-2 spre binele lor, al familiilor lor şi al tuturor semenilor noştri", mai spune premierul României.

Citeste si: Anunţ pentru românii care vor să călătorească în Belgia după date de 1 august

Ludovic Orban: Comunitatea musulmană, model de civism şi deschidere spre dialog  

"Pe deplin integrată în societatea românească, comunitatea musulmană, prezentă de aproape nouă secole pe aceste meleaguri, constituie un veritabil model de civism şi deschidere spre dialog, de respectare şi înţelegere a diversităţii religioase, etnice şi culturale.

Citeste si: Kanal D, premiu pentru “Excellence in Media Sales”

Un rol foarte important în dezvoltarea şi afirmarea comunităţii musulmane în societatea românească îl are Muftiatul Cultului Musulman şi în special domnul Muftiu Iusuf Muurat. Apreciez în mod deosebit energia şi tenacitatea cu care domnul Muftiu acţionează în permanenţă pentru protejarea patrimoniului religios şi promovarea valorilor comunităţii musulmane din ţara noastră, precum şi grija domniei sale pentru dezvoltarea dialogului interreligios, pentru cultivarea unor fertile relaţii de încredere şi cooperare cu toate cultele religioase din România.

Vă doresc ca Sărbătoarea Sacrificiului- Kurban Bayram să vă lumineze sufletele şi inimile spre ajutorarea celor aflaţi în nevoie şi spre edificarea binelui întregii societăţi!", a transmis premierul Ludovic Orban.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Antonia, primele declarții despre nunta cu Alex Velea. Cum va arăta fericitul eveniment Antonia, primele declarții despre nunta cu Alex Velea. Cum va arăta fericitul eveniment
spotmedia.ro
Direcțiile de sănătate publică, învinse de pandemie. Au ratat testarea, informarea... Direcțiile de sănătate publică, învinse de pandemie. Au ratat testarea, informarea oamenilor și raportarea deceselor
spotmedia.ro
ERATĂ: Grecia e posibil să fie, de săptămâna viitoare, în scenariul roșu. Copiii nu... ERATĂ: Grecia e posibil să fie, de săptămâna viitoare, în scenariul roșu. Copiii nu intră în carantină la întoarcerea în țară Interviu cu Alexandru Rafila
b1.ro
A cumpărat un pepene verde. A ajuns acasă, l-a despicat şi a trăit un şoc: ce a găsit... A cumpărat un pepene verde. A ajuns acasă, l-a despicat şi a trăit un şoc: ce a găsit în interior a speriat-o!
infoactual.ro
Cristina Cioran trece prin momente grele. Actrița a născut prematur: „Rugaţi-vă” Cristina Cioran trece prin momente grele. Actrița a născut prematur: „Rugaţi-vă”
infoactual.ro
Anul în care o nouă boală va lovi planeta. Profeții Baba Vanga: Oamenii vor îmbătrâni... Anul în care o nouă boală va lovi planeta. Profeții Baba Vanga: Oamenii vor îmbătrâni în câteva secunde!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si