Premierul Theresa May: Economia britanică va traversa o perioadă dificilă după votul pro-Brexit

Premierul britanic Theresa May a avertizat, înainte de summitul G20 din China, că ”urmează o perioadă dificilă” pentru economia Marii Britanii, în urma votului pro-Brexit din luna iunie, transmite Bloomberg.

duminică 04 septembrie 2016 , 10:06

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

În timpul summitului care va avea loc la Hangzhou, May va promova Marea Britanie ca o campionaă a comerţului liber şi va avertiza în privinţa riscului provocat de sentimentul anti-globalizare, din partea celor care se simt ameninţaţi de reducerea barierelor.

Nu voi pretinde să va fi un drum lin. Va fi o perioadă dificilă”, a spus May reporterilor în avion, care au întrebat-o despre economie.

May a arătat că datele au dat mesaje diferite despre cum reacţionează economia la Brexit, dar că reprezentanţii companiilor cu care a discutat i-ar spus că trebuie ca acesta să fie un succes.

Premierul britanic vede rolul ţării sale ca fiind un campion mondial al comerţului liber, dar a adăugat că cei mai săraci membri ai societăţii trebuie protejaţi.

”Nu trebuie să uităm că există un sentiment anti-globalizare. Trebuie să ne gândim cum şi când punem în practică aceste aranjamente, pentru a fi în beneficiul tuturor”, a spus ea.

May urmează să discute separat cu Barack Obama, Vladimir Putin şi Narendra Modi din India, dar cea mai dificilă întâlnire va fi probabil cu preşedintele chinez Xi Jinping.

Şefa guvernului britanic încă analizează dacă să continue proiectul centralei nucleare Hinkley Point, susţinut de China.

Centrala ar urma să fie construită în Marea Britanie de Electricite de France, în colaborare cu China General Nuclear Power.

May a subliniat că tăcerea sa intenţionată în China faţă de acest subiect nu înseamnă că este împotriva proiectului.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si