Premierul Theresa May: Regatul Unit paraseste Uniunea Europeana. Acesta e un moment istoric si nu poate exista o cale de intoarcere

Premierul Marii Britanii, Theresa May, si-a inceput miercuri dupa-amiaza discursul din Camera Comunelor, notand ca scrisoarea a fost livrata presedintelui Consiliului European, Donald Tusk, iar din acest moment "Regatul unit paraseste Uniunea Europeana". May a precizat ca este vorba de un moment istoric si nu poate exista o cale de intoarcere pentru Marea Britanie.

V.P., miercuri 29 martie 2017 , 15:09

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

"In conformitate cu dorintele poporului, Regatul Unit va parasi Uniunea Europeana. Acesta este un moment istoric dupa care nu mai exista o cale de intoarcere", a declarat Theresa May.

Premierul britanic a precizat ca parasirea Uniunii Europene reprezinta o oportunitate unita pentru Marea Britanie.

"Este sansa generatiei pentru a construi un viitor mai bun".

Aceasta a spus ca doreste ca Marea Britanie sa iasa "mai puternica, mai echitabila mai deschisa ca niciodata" dupa Brexit.

De asemenea, aceasta a mentionat ca Marea Britanie paraseste Uniunea Europeana, dar nu si Europa. in acest sens, britanicii vor continua sa colaboreze cu europenii in probleme care tin de securitate si aparare dupa retragerea din UE.

Premierul May a precizat ca vrea ca Marea Britanie sa fie in viitor o tara care trece dincolo de frontierele Europei

"Un parteneriat nou, special si profund cu Uniunea Europeana", a sustinut prim-ministrul Regatului Unit

"Poate acum, mai mult ca niciodata, lumea are nevoie de valorile liberale si democratice ale Europei - valori pe care le impartaseste si Marea Britanie", a declarat premierul in ropotele de aplauze ale parlamentarilor conservatori din Camera Comunelor.

Theresa May a mentionat ca vor exista desigur consecinte ale iesirii din UE.

De asemenea, aceasta a precizat ca vrea sa continue comertul cu tarile europene, dar britanicii vor parasi piata unica a UE.

"Si, acum ca decizia a fost luata de a parasi UE, noi trebuie sa ramanem impreuna", este mesajul de unitate transmis de premierul May intr-o tara dezbinata in continuare de rezultatele  referendumul de Brexit.
 

Sursa: News.ro

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si