Premierul Ungariei, Viktor Orban, o nouă declarație în favoarea lui Putin. "Europa s-a împuşcat în picior"

Premierul maghiar Viktor Orban, un vechi aliat al președintelui rus Vladimir Putin, a declarat luni în Parlamentul de la Budapesta că sancţiunile impuse Rusiei de Uniunea Europeană "s-au întors împotriva europenilor" prin creşterea preţurilor la energie. 

Author: Razvan Ilie marți 27 septembrie 2022 , 07:47

viktor orban rusia

Ungaria ar trebui să se pregătească pentru un război prelungit în Ucraina, a declarat luni prim-ministrul Viktor Orban

[Sursa foto: Twitter]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Viktor Orban, aflat de mulți ani în dispută cu UE asupra unora dintre politicile sale văzute la Bruxelles ca antidemocratice, a spus că sancţiunile împotriva Rusiei au dat o lovitură economiei Europei.

Citeste si: Referendumurile din Ucraina pentru anexarea a patru regiuni la Rusia se încheie azi. Cum s-a votat

"Putem spune cu siguranţă că, în urma sancţiunilor, europenii au devenit mai săraci, în timp ce Rusia nu a căzut în genunchi", a declarat Viktor Orban.

Viktor Orban: Europa s-a împuşcat în picior cu sancțiunile anti-Rusia

Viktor Orban, care a fost reales pentru un al patrulea mandat consecutiv în aprilie, consideră că Europa a greșit intrând în conflict cu Rusia după începerea războiului din Ucraina.

"Această armă (a sancțiunilor) s-a declanşat împotriva ei, cu sancţiunile cu care Europa s-a împuşcat în picior", a adăugat el.

Ce spune Orban despre alegerile din Itaia

Premierul de la Budapesta a declarat în faţa Parlamentului că nu este de mirare că guvernele cad în Europa, referindu-se la alegerile de duminică din Italia în urma cărora Giorgia Meloni se pare că va conduce cel mai de dreapta guvern de după Al Doilea Război Mondial.

Citeste si: Vladimir Putin, întâlnire de urgență cu Lukașenko. "Occidentul trebuie să ne trateze cu respect''

"Aşteptăm un răspuns, întreaga Europă aşteaptă un răspuns de la Bruxelles despre cât de mult vom continua să facem acest lucru", a spus el, adăugând că a venit momentul să se discute sancţiunile cu Statele Unite.

Viktor Orban: Ungaria ar trebui să se pregătească pentru un război prelungit în Ucraina  

Ungaria ar trebui să se pregătească pentru un război prelungit în Ucraina vecină, a mai declarat luni prim-ministrul Viktor Orban.

Orban, al cărui guvern este în discuţii cu Comisia Europeană pentru a primi miliarde de euro din fondurile UE blocate din cauza îngrijorărilor privind respectarea statului de drept, a anunţat că guvernul său va lansa o "consultare naţională" pentru a-i întreba pe cetăţenii Ungariei despre sancţiuni.

viktor orban putin

Orban, aliatul lui Putin: "In urma sancţiunilor, europenii au devenit mai săraci, în timp ce Rusia nu a căzut în genunchi", a declarat Viktor Orban. 

[Sursa foto: Twitter]

Orban s-a folosit anterior de acest instrument de campanie pentru a obţine sprijin pentru partidul său Fidesz asupra unor politici precum drepturile homosexualilor sau migraţia.

"Sancţiunile nu au fost decise în mod democratic, ci au fost hotărâte de birocraţii de la Bruxelles şi elitele europene", a declarat el, referindu-se la referendumul pe care l-a anunţat asupra sancţiunilor impuse Rusiei de UE din cauza războiului din Ucraina. "Deşi cetăţenii Europei plătesc preţul, ei nu au fost întrebaţi", a notat el, citat de DPA.

Avertismentul lui Viktor Orban la adresa Europei

Viktor Orban spune că se va îndrepta spre alte părți ale lumii pentru a face parteneriate și a solicita împrumuturi dacă Europa nu vrea să acorde bani Ungariei.

"Dacă birocraţii de la Bruxelles nu ne dau aceşti bani, pentru care Ungaria este eligibilă, atunci vom primi fondurile necesare din alte surse financiare", a declarat Orban, adăugând că Ungaria a început discuţii cu UE şi "alţi parteneri internaţionali".

Orban nu a explica la ce țări se referă.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si