Preotii au ajuns sa cumpere lumanari de pe piata neagra, in ciuda prevederilor impuse de BOR

Cine a zis ca in biserici nu ard decat lumanarile produse in fabrica Patriarhiei? Sunt la fel de bune si cele din China, daca le oferi la un pret de 5 ori mai mic. Chiar daca toti administratorii lacasurilor de cult stiu ca nu au voie sa cumpere de la altii, cad in pacat si negociaza o intelegere reciproc avantajoasa, ca doar si ei au nevoie de bani. Urmeaza un material filmat cu o camera ascunsa.

Author: A.C. marți 25 aprilie 2017 , 19:21

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Fiecare preot sau administrator de biserica stie ca la vanzare nu trebuie sa aiba decat lumanarile imprimate cu datele de identificare ale Patriarhiei. Nimeni nu sta sa verifice insa ce aprind credinciosii pentru sanatatea celor vii sau odihna vesnica a celor morti.

Unii preoti chiar sunt deranjati de regulile impuse de la varf, dar n-au incotro si se conformeaza. Ba chiar spun ca li s-ar fi sugerat sa-i "toarne" pe cei care incearca sa intre in concurenta cu Patriarhia:" Era o circulara, care oricand se poate reactiva sau sa devina valabila, in care sa-i denunti pe cei care vand. E un fel de monopol. Chiar daca suntem in Uniunea Europeana de atatia ani de zile, acest monopol nu a cazut". 

Ca sa nu fie prinsi cu lumanare-n sac si banii in buzunar, unii administratori se invoiesc sa cumpere doar cateva lumanari. Cad in pacat ca sa mai scoata si ei cativa banuti pierzandu-le printre cele fabricate de patriarhie.

Banul e ochiul dracului si pentru piosii administratori, care gasesc imediat solutii sa castige si ei ceva. 

In felul acesta castiga toata lumea. Ca doar la topitorie nu sta nimeni sa verifice daca lumanarile aduse sunt sau nu inscriptionate cu numele Patriarhiei.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si