Preotii o ataca dur pe femeia tuburata psihic care s-a aruncat in fata trenului cu cei trei copii. Tanara de treizeci de ani era din nou insarcinata.

Alexandra Braunstein, femeia care s-a aruncat in fata trenului cu cei trei copii ai ei, suferea de o tulburare psihica. Femeia fusese internata de cateva ori la un spital de boli mintale, dar avea momente cand parea ca si-a revenit, asa ca cei din jurul ei nu o considerau un pericol. Asta pana in momentul in care si-a luat fetitele si a hotarat sa le ia cu ea in ghearele mortii.

Lili Lascar, marți 22 august 2017 , 20:50

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Psihologii sustin ca pentru un om cu asemenea probleme psihice si emotionale, gestul inseamna atasament fata de mostenitoarele ei pe care nu a vrut sa le lase singure de teama ca nu s-ar descurca. Cativa reprezentanti ai bisericii sunt insa mult mai duri cand vorbesc despre acest caz de-a dreptul socant.

"În nicio religie majoră a lumii, excluzând situaţiile excepţionale, sinuciderea nu este încurajată, tolerată, cu deosebire sinuciderea femeilor, a mamelor. Biserica Ortodoxă are responsabilitatea să nu se roage pentru cei care îşi iau viaţa. Iar catolicii ştiu că nu se poate să te împărtăşeşti la căpătâiul unui sinucigaş. Doar două categorii de sinucigaşi au fost exceptate, în trecut, de la blamul creştinilor: cei cuprinşi de nebunie, care trebuie ţinuţi în lanţuri şi cum scapă din ele comit suicidul, şi cei care s-au sinucis în numele credinţei lor, cum erau martirii care îşi luau viaţa pentru a nu fi violaţi sau sodomizaţi de păgâni. Acum, după 1989, Biserica a permis slujbele religioase în cazul sinuciderilor, considerându-se că cei care au comis actele respective nu au fost în deplinătatea facultăţilor mintale. Dar situaţia nu e simplă, depinde cum se procedează, de la o parohie la alta. Sunt parohii în care se consideră că sinucigaşii au fost demonizaţi şi nu se fac slujbe, nici de înmormântare, nici ulterior. Iar ceea ce a facut cu copiii ei, sangele ei, pe care trebuia sa-i protejeze, sa le fie indrumator si sprijin este pacatul capital. A varsat sange nevinovat si numai Dumnezeu, bunul Dumnezeu, poate sa judece asa ceva", a declarat preotul S.M de la Biserica Adormirea Maicii Domnului.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
S-a rupt lantul de iubire intre Jador si Bogdan Mocanu?: "Te sparg in... S-a rupt lantul de iubire intre Jador si Bogdan Mocanu?: "Te sparg in bataie..." Mesajul cantaretului pentru Faimosul de la Survivor Romania 2021
demamici.ro
Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro
b1.ro
Fenomenul "apei moarte" care i-a îngrozit pe specialişti: vapoarele se opresc... Fenomenul "apei moarte" care i-a îngrozit pe specialişti: vapoarele se opresc brusc, iar motoarele învârt "în gol"
monitorulcj.ro
Zodiacul dragostei. Ce zodii formează cea mai bună relație de cuplu Zodiacul dragostei. Ce zodii formează cea mai bună relație de cuplu
infoactual.ro
Părintele Cleopa: De trei ori fericit este creştinul care mulţumeşte lui Dumnezeu în... Părintele Cleopa: De trei ori fericit este creştinul care mulţumeşte lui Dumnezeu în toată vremea pentru binefacerile Lui
infoactual.ro
Previziunile runelor pentru 25-31 Ianuarie. O zodie are câștig pe toate planurile! Previziunile runelor pentru 25-31 Ianuarie. O zodie are câștig pe toate planurile!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si